Carrièrewisselingen bij Jones Day, Kennedy Van der Laan, Six Advocaten

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Aldo VerbruggenJones Day verwelkomt Aldo Verbruggen als partner in haar Corporate Criminal Investigations Praktijk in Amsterdam. Aldo Verbruggen, bekend om zijn ervaring in spraakmakende bedrijfsonderzoeken, alsmede ondernemingsstrafrecht, zal worden vergezeld door twee ervaren teamleden Hansje van den Noort en Tessa van Roomen, beiden werkzaam bij Houthoff Buruma.

Jan BroekhuizenPer 1 juni 2015 treedt Jan Broekhuizen als partner aan bij Kennedy Van der Laan. De expert op het gebied van financieel toezicht wordt onderdeel van de teams Banking & Finance en Verzekeringen & Aansprakelijkheid van het advocatenkantoor in Amsterdam.

Fabian HorstingFabian Horsting (1978) is benoemd tot partner bij Six Advocaten. Horsting is gespecialiseerd in aanbestedingsrecht en vastgoedrecht, met een focus op bouwrecht.

Clifford Chance heeft per 1 mei 2015 vier advocaten tot counsel benoemd. Het betreft de senior associates Liesbeth Buiter, Mark Loefs, Simone Peek en Floor van der Steenstraten, allen werkzaam op de Amsterdamse vestiging van het advocatenkantoor. Van de vier nieuwe counsels zijn Buiter, Loefs en Van der Steenstraten actief in de ondernemingsrechtpraktijk, Peek is actief in de procesrechtpraktijk van het kantoor. De benoemingen sluiten aan bij de focus van het kantoor om cliënten bij te staan bij de meest complexe juridische en zakelijke vraagstukken zoals herstructurering, projectfinanciering, toezichthandhaving en overnametrajecten.

Berend ZwartRechtStaete vastgoedadvocaten & belastingadviseurs B.V. laat weten dat per 1 mei jl. Berend Zwart (voorheen Nauta Dutilh) in dienst is getreden als civiele partner. Berend houdt zich bezig met samenwerkings-, ontwikkel-, aannemings-, (turnkey)koop- en huurovereenkomsten, en adviseert cliënten daarover.

Met ingang van 1 mei 2015 is mr. drs. Bob van der Kamp als partner toegetreden tot de maatschap van LEXSIGMA Advocaten in Amsterdam. Bob zal LEXSIGMA Healthcare, een label van LEXSIGMA Advocaten, verder uitbouwen.

Jonneke van PoelgeestPer 1 juni 2015 is het advocatenkantoor Trivy in Amsterdam van start gegaan. Trivy is een gespecialiseerd kantoor op het gebied van het financieel recht. Jonneke van Poelgeest houdt zich in het bijzonder bezig met de Wet op het financieel toezicht, de Wet op het consumentenkrediet en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme.

Begin mei is Wilma Toering (1966) begonnen als directeur/bestuurder bij KienhuisHoving advocaten en notarissen. Zij heeft ruime ervaring in bestuurlijke en leidinggevende functies, waaronder bij ING en KPN. Recentelijk was ze werkzaam als bestuurder bij GGN.

Matthijs Baneke (30) is in dienst getreden bij het Amsterdamse advocatenkantoor Stek. Hij procedeert en adviseert op het gebied van Europees en Nederlands mededingingsrecht en sectorspecifieke regulering. Baneke werkte voorheen bij Loyens & Loeff.

Renée MerkusRenée Merkus is medio april als advocaat begonnen bij van Ardenne & Crince le Roy advocaten. in Rotterdam. Zij is in het bijzonder geïnteresseerd in het bestuursstrafrecht en werkte hiervoor bij CMS.

Aroen Kuitenbrouwer (37) is per 1 mei partner geworden in de banking praktijk van Allen & Overy, waar hij sinds 2003 werkt. Hij is gespecialiseerd in global loans, leveraged finance, restructuring en commodity en export finance.

Marcus HuismanDe Haagse vestiging van Bird & Bird heeft een nieuw bestuur. Partner arbeidsrecht Marcus Huisman neemt de bestuurstaken over van Armand Killan, en leidt het kantoor samen met Pauline Kuipers. Killan zal zich als IP-partner weer volledig richten op (internationale) intellectuele eigendomsrechtzaken.

Allen & Overy heeft Hilde van der Baan en Rens Bondrager tot counsel benoemd. Van der Baanwerkt sinds 2005 bij Allen & Overy en is gespecialiseerd in commercial en corporate arbitrage en litigation. Bonddrager maakte in 2012 de overstap naar Allen & Overy. Hij is gespecialiseerd in (internationaal) belastingrecht en de fiscale aspecten van fusies en overnames, joint-ventures en andere, veelal internationale, transacties.

Tally OpbroekPer 1 mei is Tally Opbroek salary partner bij de Arnhemse vestiging van Hekkelman Advocaten. Opbroek was eerder werkzaam bij KBS Advocaten en heeft ruime ervaring op het gebied van arbeidsrecht en insolventierecht.

Jan Jakob Peelen (1981) is per 1 mei benoemd tot partner bij Norton Rose Fulbright. Hij is gespecialiseerd in bestuurs- en milieurecht, health & safety, vastgoedrecht en aanbestedingsrecht.

Willem BouwensWillem Bouwens (54) wordt de nieuwe decaan van de faculteit der rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit. Hij is sinds 2006 als hoogleraar sociaal recht aan de universiteit verbonden.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven