Carrièrewisselingen bij Taylor Wessing, Dirkzwager, Clifford Chance

Delen:

Hieronder een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de (web)redactie zijn binnengekomen.

Taylor Wessing heeft MAARTEN RIJKS en BART HUNNEKENS per 1 januari benoemd tot partner. Rijks is verantwoordelijk voor het team dat zich met name bezighoudt met soft IP-zaken, Hunnekens is is gespecialiseerd in arbeidsrecht.

Op 1 januari is CÉCILE SCHOBBEN gestart als professioneel bestuurder bij Dirkzwager legal & tax. Zij was managing director bij Kennedy Van der Laan en vormt met Tom Vandeginste en Claudia van der Most en de per 1 januari toegetreden advocaat SELMA VAN RAMELE het dagelijks bestuur. Daarnaast zijn begin januari zeven nieuwe partners benoemd: HENRIEKE KRAGT, JOOST BECKER, FRÉDÉRIQUE HOPPERS-RADEMAKER, JASPER MOLENAAR, ANOUK BISSELING, DAAN BAAS en CHANTAL VAN DEN BORNE-VERHEIJEN.

Clifford Chance heeft BAS BORIS VISSER en TITUS DE VRIES per 1 januari tot co-managing partners van het kantoor in Amsterdam benoemd. Zij volgen JEROEN OUWEHAND op, die tot wereldwijde senior partner van Clifford Chance is gekozen.

Bas van Zelst
Bas van Zelst

Van Doorne heeft BAS VAN ZELST tot partner benoemd. Hij zal zich gaan richten op het uitbouwen van de arbitragepraktijk. Van Zelst is tevens hoogleraar Dispute Resolution & Arbitration aan Maastricht University.

LIZA SOL (commercial contracting, corporate en gezondheidsheidsrecht) is sinds 1 december 2018 als senior associate verbonden aan BWK Partners Advocaten in Amsterdam.

Carel van Lynden
Carel van Lynden

CAREL VAN LYNDEN is per 1 december overgestapt van AKD naar Ten Holter Noordam advocaten. Hij is als gespecialiseerd op het gebied van zeerecht en financiering.

Stibbe heeft per 1 januari FLORIS TEN HAVE (mededingingsrecht, Amsterdam) en JULIEN BOGAERTS (corporate en finance, Brussel) tot partner benoemd. JOHAN ZWEMMER (arbeidsrecht, Amsterdam), LI WEE TOH (energierecht en industrie, Amsterdam) en GIOVANNI SMET (fiscaal recht, Brussel) zijn benoemd tot counsel.

Osborne Clarke heeft vastgoedspecialisten BEREND ZWART en KIM HOEFMAN aangetrokken om het Real Estate & Infrastructure team te versterken. Zwart komt van Rechtstaete,  Hoefman van  van Loyens & Loeff.

Michiel Wurfbain
Michiel Wurfbain

MICHIEL WURFBAIN is per 1 december partner Corporate bij de Haagse vestiging van Bird & Bird. Hij is afkomstig van SImmons & SImmons.

Per 1 januari is XANDER WYNANDS benoemd tot partner bij Boels Zanders Advocaten. Hij geeft leiding aan team Bestuursrecht.

De Brauw Blackstone Westbroek heeft per 1 januari HEATHER GIANNANDREA, EVA SCHRAM, RENÉ VAN TRICHT en JAN-WILLEM MEIJER benoemd tot counsel. Giannandrea is gespecialiseerd in corporate law, Schram in Nederlands en Europees toezicht op de financiële markten en pensioenrecht, Van Tricht in commerciële litigation en internationale arbitrage en Meijer in corporate, commerciële en Supreme Court litigation.

Anke Mulder
Anke Mulder

ANKE MULDER maakt per  1 januari  deel uit van dagelijks bestuur van Van Benthem & Keulen. Per 1 januari is CHRISTIAN HUISKES toegetreden als advocaat-partner corporate bij het kantoor; hij komt van KienhuisHoving.
JAN BRÖLMANN, ROBIN VAN DRIEL, MARISKA NIJENHOF-WOLTERS en MARTIJN VAN STEENSEL zijn per 1 januari benoemd tot salary partner bij Van Benthem & Keulen. WOUTER KOELEWIJN en ANNE HAVERKORT zijn benoemd tot equity partner..

Marijn Kingma
Marijn Kingma

Per 1 januari  is MARIJN KINGMA aantreden als partner bij het Amsterdamse advocatenkantoor Höcker. Zij procedeert en adviseert met name over het informatierecht in brede zin, met een focus op het auteursrecht en privacyrecht.

Mark Schollen
Mark Schollen

MARK SCHOLLEN is de afgelopen tien jaar werkzaam geweest bij het Wetenschappelijk Bureau van de Hoge Raad der Nederlanden. Sinds november 2018 is hij verbonden aan Turnaround Advocaten te Best waar hij zich richt op het insolventierecht en de commerciële procespraktijk.

Loyens & Loeff heeft de advocaten ANTOINETTE VAN DER HAUW en GUIDO KOOP en belastingadviseur MICHIEL SCHUL per 1 januari tot partner benoemd. Van der Hauw is lid van de praktijkgroep Corporate/ M&A, Koop (van de praktijkgroep Competition & Regulatory en Schul van de praktijkgroep International Tax.

Het mediationteam van Beer advocaten is versterkt door de komst van MIRELLA HARTMAN.

Conway Advocaten & Attorneys-at-law heeft STAN PUTTER benoemd tot partner International Litigation & Arbitration.

Johannes de Jong
Johannes de Jong

Met ingang van 1 januari is JOHANNES DE JONG benoemd als partner van Osborne Clarke in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in financieel toezichtrecht.

Robert de Vries
Robert de Vries

ROBERT DE VRIES maakte per 1 december de overstap van NautaDutilh naar De Roos Advocaten. Hij houdt hij zich bezig met litigation en advisering binnen de specialisatiegebieden van de Roos: IE, privacy en ondernemingsrecht.

De advocaten ESTHER VAN DER MEULEN, JORDI ROSENDAHL, JIP SPIERINGS en kandidaat-notaris STEPHAN WESTERA zijn per 1 januari  benoemd tot partner bij Lexence. Litigation partner TIMO JANSEN is per 1 januari lid van het dagelijks bestuur van Lexence. SANNE TIMMERMANS is per 14 januari begonnen als advocaat in dienst getreden bij Lexence; ze is gespecialiseerd in arbeids- en ambtenarenrecht.

MILAN GABER is per 1 januari het team van Wolfs Advocaten komen versterken. Hij legt zich toe op arbeidsrecht, intellectueel eigendomsrecht en de internationale handels- en contractspraktijk.

Sinds 1 januari zijn de advocaten NOOR ZETTELER en WILLEM JAN VAN ANDEL managing partners van Wijn & Stael Advocaten te Utrecht.

Per 1 januari is DIAN BROUWER, specialist op het gebied van witteboorden- en ondernemingsstrafrecht, als partner toegetreden tot de maatschap JahaeRaymakers. Hij is tevens  bijzonder hoogleraar Verdediging in Strafzaken aan Maastricht University.

BarentsKrans heeft per 1 januari tot partner benoemd: LISANNE VISSERS, NICOLE SOLIANA en JAN-WILLEM DE JONG. Vissers is kandidaat-notaris Corporate/M&A, Soliana is advocaat Vastgoed en De Jong is advocaat Corporate & Commercial Litigation.

GERHARD GISPEN is per 1 januari toegetreden tot het bestuur van Houthoff, als opvolger van Michiel Pannekoek.

Johan de Koning Gans
Johan de Koning Gans

Per 1 januari is JOHAN DE KONING GANS werkzaam bij Watermill Tax & Legal in Utrecht. Samen met Auke Dijkstra gaat hij de ondernemingsrechtpraktijk van dit kantoor uitbouwen.

De Advocaten van Van Riet heeft per 1 januari DENNIS REIJNDERS, werkzaam in de praktijkgroep Vastgoed tot partner benoemd

FRANC POMMER, MONIQUE HENNEKENS en CHANTAL GROULS zijn per 1 januari  benoemd tot salary partner van Hekkelman Advocaten. Pommer is gespecialiseerd in omgevingsrecht en openbare orde, Hennekens in privacy en IT en Grouls in arbeidsrecht en privacyrecht.

De Haan Advocaten & Notarissen heeft een nieuwe bestuursstructuur. SERGE EVERS is per 1 januari aangetreden als nieuwe directeur. Ook de advocaten ANDRÉ SMINK en PETER-PAUL BRUENS en notaris MARK JONKER ROELANDS maken deel uit van de raad van bestuur.

Maurits van Buren
Maurits van Buren

MAURITS VAN BUREN is per 1 januari als partner toegetreden tot arbeidsrechtkantoor Zilver Advocaten in Amsterdam. Hij komt van Brantjes Advocaten.

JAN DUYVENSZ is per 1 januari benoemd tot partner bij Norton Rose Fulbright advocaten in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd en gepromoveerd in het (her)verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht.

Irini Dalpi
Irini Dalpi

IRINI DALPI is 2 januari begonnen bij het verzekering- en aansprakelijkheidsteam van Van Steenderen MainportLawyers.

Hogan Lovells kantoor Amsterdam heeft JOKE BODEWITS benoemd tot partner Privacy & Cybersecurity en RIK ZAGERS en DYLAN GOEDEGEBUURE tot counsel. Zij werken binnen respectievelijk de Intellectual Property, Media and Technology praktijk en de Finance praktijk.

MARLIES SIEGERS, afkomstig van Quint Legal, is sinds 1 januari partner bij DVDW Advocaten in de  sectie Corporate Dispute Resolution. Ook WOUTER BUIKSTRA begon 1 januari bij DVDW. Hij iss gespecialiseerd in Corporate en Commercial Litigation en komt van Borsboom & Hamm.

Per 1 januari versterkt SJORS VAN DER HOEVEN (voorheen Holla advocaten en Kompas advocatuur) als partner het team van Lawfox Advocaten. Hij brengt zijn IE-praktijk mee naar Lawfox. Samen met Wouter Dammers, Nick Vrugt, en Mathijs Stals is Lawfox daarmee inmiddels uitgegroeid een vierkoppig ICT-/IP nichekantoor dat landelijk opereert vanuit Tilburg.

ROB WOUTERS is 1 januari toegetreden tot Kemperink Maarschalkerweerd Wouters. Hij was hiervoor senior legal counsel (M&A en corporate governance) bij ABN AMRO Bank.

MARJOLIJN VAN DEVENTER, advocaat, versterkt per 1 januari het Nysingh-team Utrecht. JOHANNEKE LIEBRAND is per 1 januari toegetreden als partner van Nysingh. Ze is een ervaren specialist arbeids- en ambtenarenrecht.

Christine Visser
Christine Visser

CHRISTINE VISSER is per 15 januari associate partner bij Ten Holter Noordam advocaten. Ze is gespecialiseerd in ruimtelijk bestuursrecht, milieu- en de natuurbeschermingswet en komt van  Houthoff.

OTTO DE WITT WIJNEN maakt sinds 1 januari deel uit van Legaltree. Hij versterkt het kantoor op de praktijkgebieden insolventie en herstructurering. De Witt Wijnen is afkomstig van Kneppelhout & Korthals, waar hij partner was.

In januari zijn SALOUA OUCHAN, PAUL VAN DEN BERG, ELSKE RAEDTS en MARLIES DE WILDE benoemd tot principal associate van het van Freshfields Bruckhaus Deringer.

Harald Wiersema
Harald Wiersema

HARALD WIERSEMA stapte op 1 januari over van NautaDutilh naar Holla Advocaten. Hij maakt daar als senior advocaat deel uit van het team van overheidsspecialisten en is gespecialiseerd in het omgevingsrecht, aanbestedingsrecht, overheidsaansprakelijkheid en energierecht.

Daarnaast heeft Holla Advocaten drie nieuwe partners benoemd: PIM VAN DE GOOR, REMIE HUIJS en MARTINE BOUMAN.

Op 1 januari  zijn La Gro Advocaten en Geelkerken Linskens Advocaten gefuseerd. De nieuwe naam van het kantoor is La Gro Geelkerken Advocaten B.V. CAROLINE DE WEERDT is bestuursvoorzitter, PIETER VAN DEN OORD lid van het bestuur.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.
Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven