Carrièrewisselingen bij VMW Taxand, GMW Advocaten, Legal experience

Delen:

Onlangs verscheen de februari-editie van Mr. Magazine. Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld.

Jeroen Gerritsma (48) is per 1 januari benoemd tot partner bij de Advocaten van Van Riet. Gerritsma maakte in 2008 de overstap van ABN AMRO naar het Utrechtse advocatenkantoor. Bij de Advocaten van Van Riet is Gerritsma medeverantwoordelijk voor de sectie ondernemingsrecht.

Alex Meijer (43) is per 1 januari benoemd als partner binnen de praktijkgroep Onderneming en Overheid van VMW Taxand, Advocaten, Belastingadviseurs en Notariaat. Meijer is gespecialiseerd in overheidsregulering en legt zich in het bijzonder toe op het energierecht, het telecommunicatierecht en het mediarecht.

Melita van der Mersch en Reimer Veldhuis zijn per 1 januari partner geworden bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen. Van der Mersch maakt deel uit van de sectie Bestuursrecht en leidt samen met Rolf de Groot de marktgroep Gezondheidszorg. Van der Mersch is gespecialiseerd in het gezondheidsrecht en specifiek het farmaceutisch recht. Veldhuis maakt deel uit van de secties Bestuursrecht en Strafrecht en leidt samen met Elisabeth Pietermaat de marktgroep Toezichthouders. Veldhuis is gespecialiseerd in handhaving, strafrecht en privacy en gegevensuitwisseling.

Per 1 februari is Suzan Stoter (1970) de nieuwe decaan van Erasmus School of Law (ESL). Fabian Amtenbrink (1968) is per 1 februari 2013 benoemd tot vice-decaan. Stoter volgt in haar functie Maarten Kroeze op. Kroeze zal zich naar eigen wens, na een decanaat van vier jaar, als hoogleraar Ondernemingsrecht weer geheel voor de wetenschap inzetten.

Sinds 1 januari is Sieta Autar-Matawlie werkzaam bij GMW Advocaten. Zij heeft ruime ervaring in het erfrecht en familierecht en zal zich bij GMW met name richten op nationaal en internationaal erfrecht.

Roeland Hartman is als partner toegetreden tot advocatenkantoor Legal experience. Voor zijn overstap naar Legal experience was Hartman sinds 2008 advocaat arbeidsrecht bij Holland van Gijzen waar hij leiding gaf aan de sectie arbeidsrecht. Hartman is tevens werkzaam geweest bij Clifford Chance, AKD en Arthur Andersen. Hartman gaat zich bij Legal experience bezighouden met zijn specialisme, arbeidsrecht.

Evelien van Houweninge Graftdijk is per 1 februari overgestapt van Van Harmelen Beijneveld Van Houten naar Van Iersel Luchtman Advocaten om daar als partner de secties arbeidsrecht en ondernemingsrecht verder te versterken. Bij Van Iersel Luchtman Advocaten zal zij zich met name toeleggen op de verdere uitbouw van de arbeidsrechtpraktijk.
Daarnaast is Mark Geurts per 1 januari tot partner benoemd. Geurts is advocaat sinds 2006 en al die tijd werkzaam geweest bij Van Iersel Luchtman Advocaten. Hij is specialist ondernemingsrecht en arbeidsrecht.

In januari is het kantoor HabetsKremers Advocaten van start gegaan. Thea Kremers heeft zich als partner bij het kantoor gevoegd dat Marjon Habets in 1997 oprichtte. Het kantoor is gespecialiseerd in personen- en familierecht voor ondernemers en (vermogende) particulieren.

Per 1 december heeft Remco van Heffen (52) zich als partner aangesloten bij Ivy Advocaten. Hij was eerder officier van justitie en werkte de laatste acht jaar als advocaat bij Loyens & Loeff.

Bosselaar & Strengers Advocaten heeft Gerben Bosma benoemd tot managing partner en Janina Maduro tot partner van het Utrechtse advocatenkantoor.

Claassen Leenders Netwerk Notarissen en Clercx & Broers Notarissen zijn per 1 januari samen verder gegaan onder de naam Clercx Claassen Leenders Netwerk Notarissen.

Op 1 februari opende Advocaten Familie- & Erfrecht haar deuren. Het nichekantoor bestrijkt het gehele familievermogensrecht inclusief het erfrecht. De oprichters van het kantoor, Bregje Boelens en Joost Diks, zijn al vele jaren als gespecialiseerde advocaten actief. Naast de vestiging in Eindhoven beschikt het kantoor over een servicepunt in Utrecht.

Per 1 januari zijn Jacqueline Broese van Groenou en Jérôme van der Maes als advocaat in dienst getreden bij Corten De Geer Advocaten.  Broese van Groenou was voorheen werkzaam bij Het Juridisch Loket en promoveert momenteel op erfpacht. Van der Maes was voorheen werkzaam als jurist bij de Gemeente Castricum en zal de sectie Ruimtelijke Ordening en Bestuursrecht versterken.

Martin Begwerff (48) en Friggo Kraaijeveld (39) zijn met ingang van dit jaar benoemd tot partner bij het internationaal fiscaal advieskantoor Hamelink & Van den Tooren. Bergwerff is al sinds 2006 werkzaam bij het kantoor. Kraaijeveld is tot eind 2012 als partner fiscaal recht verbonden geweest aan Certa Legal in Amsterdam.

Eduard de Bruijn is aangesteld als directeur van Dommerholt Advocaten. In deze functie maakt hij deel uit van het dagelijks bestuur van de vennootschap, samen met de advocaten, tevens partners, Marnix van Daal en Hans Pieter van der Veen.

Dorienke de Grave, Tessa de Mönnink en Barbara Spliet hebben per 1 januari hun eigen advocatenkantoor opgericht onder de naam De Grave De Mönnink Spliet Advocaten. Het kantoor richt zich op het arbeidsrecht, commercieel contractenrecht, distributie- en agentuurrecht, franchise, medezeggenschap en mediation.

Guido Tjadens is als notaris toegetreden tot de maatschap van Lubbers en Dijk notarissen. Tjadens (32) was al zeven jaar als kanditdaat-notaris aan het Amsterdamse kantoor verbonden.

Farihan Keramati (29) heeft NautaDutilh verruild voor de intellectuele eigendomsrechtpraktijk van Bergh Stoop & Sanders advocaten. Voor haar overtap werkte Keramati als advocaat voor NautaDutilh in Londen en Amsterdam.

Charles Destrée is benoemd tot partner bij Lexence. Hij versterkt per 1 februari de sectie vastgoedrecht. Voor zijn overstap naar Lexence was Destrée partner bij DLA Piper, general counsel bij ING Real Estate en werkzaam in Nederland, Australië en Indonesië, als advocaat en solicitor.

Marcel van de Vorst en Marc Rijkaart van Cappellen als M&A-partners zijn toegetreden tot het nieuwe kantoor van Jones Day in Amsterdam.
Van de Vorst heeft een brede corporate transactie- en adviespraktijk. Hij vertegenwoordigt multinationals, venture capital en private equity fondsen, zakenbanken en andere instellingen die de technologiesector financieren.
Van Cappellen voert eveneens een brede vennootschapsrechtelijk transactie- en adviespraktijk. Zijn ervaring omvat kapitaalmarkttransacties, corporate governance, joint ventures, fusies & overnames en herstructureringen.

Lexence heeft zijn vastgoedsectie versterkt door Bart van Zadelhoff aan zich te verbinden. Van Zadelhoff staat cliënten bij met fiscaaljuridisch advies, in het bijzonder op de terreinen omzet- en overdrachtsbelasting.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven