Chadi Ahmed (Dentons) heeft ‘the best of both worlds’

Student-stagiair van de week is Chadi Ahmed. Chadi liep stage bij Dentons. Nu zijn stage erop zit, mag hij er blijven werken als werkstudent. "Ik werk nu twee dagen in de week en doe daarnaast mijn studie, best of both worlds!"

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Chadi Ahmed (23 jaar) studeert European Competition Law and Regulation aan de Universiteit van Amsterdam. Hij verwacht in januari 2023 af te studeren. Hij liep in de zomer van 2022 stage bij de praktijkgroep Competition van Dentons in Amsterdam. 

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Vorig jaar kwam ik in contact met Dentons via de Dentons Diverse Excellence Scholarship. Hierbij heb ik het kantoor goed leren kennen en – na een van de twee winnaars te zijn – een jaar lang een heel fijne mentor gehad die mij tips gaf over de advocatuur, studie en het voorbereiden op het werkende leven. Dit, in samenhang met de sfeer en open cultuur bij Dentons, was voor mij doorslaggevend. 

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Ik kon niet goed peilen hoe het leven van een advocaat er nou écht uit zag. Het vooroordeel is dat iedereen er tot 22:00 zit en er weinig balans is tussen werk en privé. In de praktijk ziet dit er heel anders uit. De dagen zijn erg gebalanceerd. Hoewel er hard gewerkt wordt, zie je aan iedereen dat dit op een gezonde manier is en dat het erg gezellig is op kantoor. 

Wat moest je zoal doen?
Ik hield me vooral bezig met het beantwoorden van verschillende juridische vragen, afhankelijk van de zaken die liepen. Het was erg divers. De ene dag ben je bezig met een memo schrijven, de andere dag mag je mee naar een due-diligencegesprek om te notuleren. Op onze afdeling doen we zowel mededingingsrecht als het aanbestedingsrecht, een interessante combinatie die ook zorgt voor veel afwisseling! 

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Al vroeg in mijn stageperiode mocht ik mee naar een zitting. Ik moest vroeg klaar staan en kon met de partner meerijden naar Den Haag. Het was erg interessant om alles in actie te zien: contact met de cliënt, voorbereiden voor de zitting, de zitting zelf en de gesprekken die daarna volgen met belanghebbenden. Een ervaring die ik nooit vergeet! 

Wat is je meest gedenkwaardige ervaring, en kun je daar wat meer over vertellen?
Tijdens mijn allereerste opdracht moest ik een moeilijk vraagstuk proberen te beantwoorden. Er was weinig informatie te vinden, maar ik probeerde op een creatieve manier tot een antwoord te komen. Het was dan ook erg leuk om tijdens mijn tussentijdse beoordeling te horen dat het een goed idee was en dat de partner het wilde overnemen in zijn stukken. 

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Mijn stage beviel me ontzettend goed. Het team waarin ik werkte is gezellig en fijn, het werk vond ik erg leuk en eigenlijk is mijn grootste conclusie: ik zie mijzelf dit later doen. Ik ben er dan ook trots op dat ik na mijn stage door mag blijven werken bij mijn praktijkgroep als werkstudent. Ik werk nu twee dagen in de week en doe daarnaast mijn studie, best of both worlds! 

Waar denk je over tien jaar te staan?
Het heeft me nooit veel uitgemaakt waar ik exact sta. Ik hoop in ieder geval dat wat ik ook doe, ik met veel plezier en enthousiasme mijn werk kan doen en vooral mijn harde werken weet om te zetten in resultaten. Als ik de advocatuur in ga hoop ik mee te doen in de grote zaken, terwijl ik daarnaast een goede balans onderhoud tussen mijn passie voor sport (specifiek fitness, voetbal en basketbal) en mijn passie voor het werk.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top