Charlotte van Schaijik (Nysingh) mocht een cliëntgesprek bijwonen

Student-stagiair van de week is Charlotte van Schaijik (Nysingh advocaten en notarissen). Charlotte vond het erg interessant om de wijze van gesprekvoering en de omgang met een cliënt te kunnen ervaren.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Charlotte van Schaijik (23) heeft haar bachelor rechtsgeleerdheid afgerond aan de Universiteit Utrecht en begint in september 2022 met haar master. Om meer ervaring op te doen in de praktijk loopt zij dit jaar verschillende stages. Ze liep in maart en april 2022 een kantoorbrede stage bij Nysingh advocaten en notarissen te Utrecht.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Mijn nieuwsgierigheid rondom de dynamiek op een middelgroot kantoor is voor mij de doorslag geweest om te solliciteren bij Nysingh voor een studentstage. Daarnaast wilde ik graag meer kennis opdoen over de verschillende expertises die Nysingh kent. De kantoorbrede stage die ik heb gelopen is daarvoor erg geschikt en dit was voor mij de uitgelezen kans om te onderzoeken welk rechtsgebied nu daadwerkelijk het beste bij mij past.

Zijn je verwachtingen uitgekomen?
Mijn verwachting voorafgaand aan de stage was dat ik meer kennis zou opdoen over de dagelijkse werkzaamheden van de advocaten binnen de verschillende secties. Deze verwachting is zeker uitgekomen, doordat ik de kans kreeg om mee te kijken en te werken in dossiers. De mogelijkheid om bij iedereen aan te kloppen met vragen hierover werd dan ook zeker geboden!

Wat mij verraste, is de nauwe relatie tussen de verschillende vestigingen. Regelmatig werkten collega’s uit andere steden een dag in Utrecht en andersom.

Je was er tijdens de coronacrisis. Hoe was dat?
Vijf dagen per week was er een werkplek voor mij op kantoor. Om de sfeer van Nysingh te kunnen proeven was ik hier ontzettend blij mee!

Wat moet je zoal doen?
Ik hield mij voornamelijk bezig met het doen van jurisprudentie- en literatuuronderzoek en het schrijven van memo’s. Daarnaast nam ik ongeveer eens per twee weken deel aan een teamoverleg. Dit gaf mij goed kijkje in de keuken.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
De vrijdagmiddagborrels en de sociale activiteiten waren altijd erg gezellig. Het is leuk om collega’s op deze manier beter te leren kennen!

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Achteraf had ik mij graag meer willen verdiepen in een langlopende zaak, zodat ik het verloop en de verschillende fasen daarvan kon meemaken.

Wat is je meest gedenkwaardige ervaring?
In het begin van mijn stage mocht ik een cliëntgesprek bijwonen. Naast het feit dat het een boeiende zaak beloofde te worden, was het erg interessant om de wijze van gesprekvoering en de omgang met een cliënt te kunnen ervaren.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Zeker! Ik verwacht met enthousiasme te starten aan mijn eerste baan in de advocatuur en ik ben benieuwd wat er in de toekomst op mijn pad komt!

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top