Chloë van Zwieten (Ploum) over blogs, memo’s, processtukken en meer

Student-stagiair van de week is Chloë van Zwieten. Chloë liep stage bij Ploum. Daar mocht ze veel verschillende dingen doen. En wat ze al zeker wist is hiermee alleen bevestigd: ze wil zeker weten haar carrière in de advocatuur starten.

Delen:

Chloë van Zwieten (24) studeert arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij heeft vorig jaar haar master privaatrecht afgerond en verwacht in juli haar master arbeidsrecht af te ronden. Afgelopen maanden (mei en juni 2022) liep zij stage bij Ploum in Rotterdam op de sectie arbeidsrecht.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
In het kader van het afronden van mijn master arbeidsrecht kreeg ik de kans om stage te lopen bij Ploum. Zelf wilde ik graag een keer een kijkje nemen bij een middelgroot advocatenkantoor en de uitstraling van Ploum sprak mij erg aan. Verder had ik goede verhalen gehoord van medestudenten over de stage bij Ploum. 

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Mijn verwachting van de stage was dat ik een goed beeld zou kunnen krijgen van de dagelijkse werkzaamheden bij een middelgroot kantoor. Deze verwachting is zeker uitgekomen. Ik ben bij Ploum vanaf dag één betrokken geweest bij verschillende zaken en werkzaamheden. Hierdoor heb ik een goed beeld kunnen vormen van de dagelijkse gang van zaken bij Ploum. 

Wat moet je zoal doen?
Het werk dat ik te doen kreeg bij Ploum was heel divers. Zo heb ik literatuur- en jurisprudentieonderzoek gedaan, twee blogs geschreven voor op de website en verschillende memo’s en processtukken geschreven. Ook kon ik verschillende besprekingen, een zitting en verschillende lezingen (Ploum Academy) bijwonen. Verder worden student-stagiairs bij Ploum betrokken bij alle sociale activiteiten van kantoor, zoals het tennistoernooi, de borrels en de barbecues.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
De vele leuke activiteiten bij Ploum, zoals de borrels, de strandbarbecue en de sollicitatietraining voor JINC. Ook ga ik alle leuke mensen die ik heb ontmoet niet vergeten. 

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Achteraf zou ik iets sneller bij mensen binnenlopen om te vragen of ik ze nog ergens mee kan helpen, of om gewoon een praatje te maken. Aan het begin had ik namelijk het gevoel dat ik mensen zou storen als ik dat zou doen, maar bij Ploum is hier juist alle ruimte voor. 

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Ik heb, voor zover ik weet, geen echte blunders gemaakt. Wat ik als succes heb ervaren is dat ik delen van stukken die ik had geschreven kon terugzien in de stukken die zijn toegestuurd aan cliënten. Ook de enthousiaste reacties op mijn eindpresentatie, over het monitoren van werknemers, vond ik een succes.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Zeker weten! Ik was er voor deze stage al van overtuigd dat ik mijn carrière in de advocatuur wilde starten en deze stage heeft dat voor mij nogmaals bevestigd. 

Waar denk je over tien jaar te staan?
Over tien jaar hoop ik een ervaren advocaat te zijn die de verwachtingen van cliënten met creatieve oplossingen weet te overtreffen. 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven