Claire, de eerste avatar juriste

Delen:

Illustratie Van Riel & Feyli Advocaten

Van Riel & Feyli Advocaten lanceert met Claire de eerste vrouwelijke avatar juriste van Nederland. Als virtuele juriste gaat Claire contracten in de flexbranche checken en in klare taal vertalen.

Payroll

Het kan bijvoorbeeld gaan om overeenkomsten tussen recruitment-, uitzend-, payrollondernemingen en hun opdrachtgevers. Hendarin Feyli van Van Riel & Feyli Advocaten zegt dat Claire ook kennis gaat delen en ervaringen kan uitwisselen. Volgens Feyli is Claire de eerste in haar soort in Nederland. Er zijn al wel chatbotjes die bijvoorbeeld parkeerboetes aanvechten.

Rijke databanken

“Advocaten en juristen vinden zichzelf veelal onmisbaar, maar ze realiseren zich soms onvoldoende dat hun denkwerk in de toekomst voor een deel zal worden overgenomen door slimme computers met zeer rijke databanken,” licht Hendarin Feyli toe. “De juristerij bevat veel patroonherkenning, die juist heel goed kan worden verzorgd door robots.”

Win-win

Volgens Feyli levert deze ontwikkeling een win-win situatie op. “De advocaat/jurist kan efficiënter werken en zich toespitsen op bijvoorbeeld een vurig pleidooi, terwijl de cliënt de vruchten van de samenwerking plukt door minder te betalen voor standaard werk.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven