‘Cube’, de nieuwe aanwinst van Tilburg University

Delen:

De campus van Tilburg University is volop in ontwikkeling. Het bouwproject heeft een tijd geduurd, maar sinds dit collegejaar kan gebruik gemaakt worden van het nieuwe onderwijsgebouw ‘Cube’. Wat heeft dit nieuwste gebouw van Tilburg University te bieden?

Cube is een eigentijds gebouw met alle moderne faciliteiten dat volledig past in de stijl en architectuur van de campus, zo staat op de website van Tilburg University. Daarnaast zal het een aanzet zijn tot het versterken van de landschappelijke structuur aan de noordwestzijde. Het is op 12 juni dit jaar geopend in het bijzijn van de burgemeester van Tilburg. Het ontwerp is afkomstig van Kaan Architecten.

Wat biedt Cube aan de studenten?

Opvallend aan Cube is dat het een groot gebouw is met veel open ruimtes en een hele hoop ramen, zowel aan de buitenzijde als  de binnenzijde van het gebouw. Dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel en verbinding met de vele bomen rondom het gebouw. Er zijn zo’n 350 studieplekken voor studenten bijgekomen in Cube. Het feit dat bij iedere werkplek stopcontacten aanwezig zijn, maakt het heel fijn studeren voor de student van deze tijd. Cube biedt verder comfort voor de student doordat de zitplekken in de collegezalen in U-vorm zijn opgesteld. Op deze manier kan iedereen de docent goed zien. Daarnaast zijn er comfortabele stoelen aanwezig.  Ook is er een kleine eetgelegenheid in Cube, maar voor een groot assortiment moet je nog steeds op andere plekken op de campus zijn zoals in Menza, Prisma of uiteraard bij de Albert Heijn.

Auditorium

De fijnste stoelen zijn toch wel te vinden in de mooie nieuwe collegezaal, het auditorium dat op de begane grond de diepte in gaat. Deze stoelen zijn te vergelijken met bioscoopstoelen en hebben een uitklaptafeltje in de armleuning. Het telt 600 plaatsen, waarvan acht rolstoelplekken.

Cube in het nieuws, afkijken verleden tijd

Ook het Brabants Dagblad heeft een artikel gewijd aan dit tijdloze gebouw. Een feit is dat tijdens tentamens afkijken nagenoeg onmogelijk is. Elke werktafel beschikt over een afschermklep en elk beeldscherm is voorzien van “antispiekfolie”. Overige spullen zoals tassen en telefoons zitten in een aangrenzend lokaal achter slot en grendel. Wat voor studenten ook heel fijn is, is de geluidsdemping in de tentamenzaal.

Genderneutraal

Cube gaat ook met de tijd mee doordat er zogenaamde ‘genderneutrale toiletten’ in het gebouw zijn. Over deze trend kan men van alles vinden, maar Tilburg University biedt studenten nu wel de mogelijkheid om zelf een keuze voor een ‘soort’ toilet te maken. Op de rest van de campus is deze mogelijkheid er nog niet, maar er zijn nog vele verdere bouwplannen voor de universiteit dus wie weet wat de toekomst zal brengen.

 

 

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven