De Balie en De Brauw Blackstone Westbroek gaan partnerschap aan

Debat- en cultuurcentrum De Balie en advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek gaan een duurzaam partnerschap aan. De samenwerking omhelst zowel de uitwisseling van kennis over het publieke gesprek en maatschappelijke thema's als ondersteuning voor de brede missie van De Balie.

Delen:

De Balie en De Brauw Blackstone Westbroek gaan partnerschap aan
Marnix Leijten (De Brauw)

Het internationale advocatenkantoor De Brauw heeft het hoofdkantoor in Amsterdam en vormt de thuisbasis voor zo’n 400 juristen. In 2021 viert het haar 150 jarige bestaan. Marnix Leijten (managing partner De Brauw): “Een open uitwisseling van opvattingen en inzichten is cruciaal om onze cliënten hoogwaardig juridisch bij te staan. Hetzelfde geldt voor het publieke debat en de rechtsstaat: maatschappelijke opvattingen die in alle openheid worden uitgewisseld, geven vorm aan het recht van de toekomst. Daarmee is het publieke gesprek een wezenlijk onderdeel van de rechtsstaat. Het houdt een samenleving dynamisch, en moet worden gekoesterd. We zijn trots op ons partnerschap met De Balie, een iconisch platform voor het vrije woord en cultuur, waarmee we het open debat ook dichter bij ons kantoor en onze kantoorgenoten halen.”

Instituut voor kunst, cultuur en politiek De Balie – gevestigd in een oud kantongerecht – initieert vele (inter)nationale projecten en is een bakermat voor vrije geesten wereldwijd. Yoeri Albrecht (directeur De Balie): “Wij staan voor een open samenleving, een gezonde democratie en een goedwerkende rechtsstaat. De mensen van De Brauw begrijpen heel goed dat wij een onafhankelijk redactiestatuut hebben, en dus kritische programma’s maken. Die kunnen soms ook hun cliënten raken. Het is een goed teken dat het grootste advocatenkantoor van Nederland maatschappelijke worteling en het publieke gesprek belangrijk vindt, en dat ze zich niet alleen richten op wat wettelijk mag, maar ook wat wenselijk is voor de samenleving.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven