De meerwaarde van diversiteit tijdens de ECHO Award 2018

Delen:

Op donderdag 20 september worden de ECHO Awards 2018 uitgereikt, een prijs voor excellente studenten met een niet-westerse achtergrond in het hoger onderwijs. De uitreiking wordt gehost door Loyens & Loeff in Amsterdam, die naast de reguliere Awards voor het eerst een Loyens & Loeff Law & Tax Award uitreikt. De winnaars worden bekend gemaakt door de Minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Ingrid van Engelshoven.

De ECHO Award, een initiatief van de ECHO Foundation, wordt voor de achttiende maal uitgereikt en heeft als doel om de kracht en meerwaarde van diversiteit te laten zien. Een thema dat de laatste maanden steeds meer en meer op de agenda staat van werkgevers in zowel de publieke als private sector. Diversiteit is voor veel van deze werkgevers een belangrijke business case. Toch blijkt het in de realiteit lastiger om multicultureel talent te bereiken en aan zich te binden. Met de ECHO Award wil de ECHO Foundation dit talent zichtbaar maken, een platform bieden en de brug slaan naar organisaties in de publieke sector en corporate industry. Hiermee wil dit initiatief een bijdrage leveren aan kansengelijkheid.

Tijdens de uitreiking maakt het publiek kennis met de 13 finalisten die uit 34 voorgedragen kandidaten zijn geselecteerd. Het zijn succesvolle studenten met een niet-westerse achtergrond die zich onderscheiden vanwege hun excellente studieprestaties, grensverleggende instelling, bruggenbouwers kwaliteiten, actieve maatschappelijke betrokkenheid en leiderschap. Met hun inspirerende levensverhalen en prikkelende visie op vraagstukken gerelateerd aan diversiteit en inclusie laten de kandidaten de meerwaarde van diversiteit zien. Klik hier voor een overzicht van de finalisten en lees hier de interviews met de genomineerden voor de Loyens & Loeff Law & Tax Award.

ECHO  Awards

De ECHO Awards voor het hoger onderwijs worden mogelijk gemaakt door partners van de ECHO Foundation: Loyens & Loeff, de Nederlandse Spoorwegen, de Gemeente Den Haag en KPMG. De winnaars worden gekozen door een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van mevrouw Andrée van Es, voorzitter van de UNESCO Commissie en oud wethouder van de Gemeente Amsterdam. Klik hier om het overzicht van de volledige jury te zien.

De minister Ingrid van Engelshoven, reikt vier Awards uit namelijk:

  • De ECHO Award hbo aan een student in het hoger beroepsonderwijs.
  • De ECHO Award wo aan een student in het wetenschappelijk onderwijs.
  • De Bèta Techniek Award aan een student in het hoger beroepsonderwijs of wetenschappelijk onderwijs met een bèta/technische opleiding.
  • De Loyens & Loeff Law & Tax Award aan een student in het wetenschappelijk onderwijs met affiniteit met de zakelijk (juridische) dienstverlening.

De winnaars winnen een volledig verzorgde summercourse aan de University of California Los Angeles (UCLA) in Los Angeles.

Datum                         Donderdag 20 september 2018

Locatie                       Loyens & Loeff, Amsterdam

Inloop                         18.00 uur

Programma                19.30 – 21.30 uur, van 18.00-19.30 is er een warm buffet voor alle genodigden.

U kunt zich aanmelden door voor woensdag 19 september een e-mail te sturen naar pravini@echo-net.nl o.v.v. ‘Aanmelding ECHO Award 2018’. Vermeld bij aanmelding of u wilt deelnemen aan het buffet. Het buffet bevat vegetarische en halal opties, mocht u andere dieetwensen hebben, laat dat gerust in de aanmeldmail weten.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Hartelijke groet,

Mary Tupan-Wenno

Directeur ECHO, Expertisecentrum Diversiteitsbeleid

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven