De positieve effecten van coaching

De kans op zelfverbetering en groei die coaching biedt is onbetaalbaar, en dan niet in de letterlijke zin. Het is een investering die het in elke levensfase, en fase van het bedrijf waard is.

Delen:

Groepen en individuen die aan coaching deelnemen krijgen persoonlijke beloningen die even divers zijn als de gebieden waarop ze werken. Denk aan doelen vaststellen en actie ondernemen om ze te bereiken, meer voldoening te krijgen in werk en leven, effectiever bijdragen aan het team en de organisatie, meer verantwoordelijkheid nemen en gemakkelijker en productiever met anderen samenwerken.

Het is belangrijk dat managers de invloed die coaching en leiderschapstraining op hun werknemers heeft niet onderschatten, want het resulteert meestal in een belangrijke verandering in de manier waarop werknemers hun werk benaderen. Als werknemers bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen hebben, zijn ze in staat meer van zichzelf in het werk in te brengen. Het eindresultaat is dat werknemers daardoor steviger en krachtiger worden.

De voordelen kunnen veel uitgebreider zijn per individu

De persoon die gecoacht wordt, heeft de kans om via het proces van coaching zijn of haar professionele doelstellingen vast te stellen op een manier die haalbaar is. Ze zijn in staat deze doelstellingen te bepalen met de begeleiding van een coach en dan actie te ondernemen om dichter bij de verwezenlijking ervan te komen. De kans dat de doelstellingen daardoor bereikt worden wordt op deze manier groter. Het verwerven van nieuwe vaardigheden is de eerste stap, en het gedrag van de persoon in een professionele omgeving is de tweede.

Leren wordt naar een nieuw en diepgaander niveau getild door het gebruik van bedrijfscoaching, waarbij het er niet alleen om gaat de vaardigheden van een werknemer op de werkplek te verbeteren. Een individu krijgt de kans om een dieper inzicht in zichzelf te krijgen, te ontdekken hoe hij of zij op anderen in zijn omgeving overkomt, en te werken aan het verbeteren van aspecten van zijn of haar persoonlijkheid waarover de persoon ontevreden is.

Een hoger algemeen niveau van deelname

Deelnemers blijven geïnteresseerd in coaching vanwege de één-op-één, persoonlijke feedback en de positieve bekrachtiging. Als iemand geïnvesteerd raakt in de werkplek, is deze persoon in een betere positie om een positieve bijdrage te leveren aan zowel het team als de onderneming. Deze betrokkenheid helpt zowel de retentiegraad als de productiviteit van de werknemers te verhogen, wat zowel hun carrière als de firma als geheel ten goede komt. Bij BewegingVeroorzakers – Professionele Training & Coaching, staan effectieve leiderschapstraining en coaching centraal. BewegingVeroorzakers staat bekend om dé academy op het gebied van leiderschap en cultuurverandering binnen organisaties.

Een beschermde ruimte om perspectief te verwerven

Het hebben van een coach biedt de cliënt een vertrouwelijke omgeving waarin hij of zij over moeilijke situaties kan spreken. Het vermogen van de coach om niet direct betrokken te raken en toch richting te geven stelt de coachee in staat perspectief te verwerven zonder zich geïntimideerd te voelen door iemand van binnen het bedrijf. Dit kan alleen als er een veilige methode van communicatie is tussen de coach en de coachee.

Het is essentieel om gebruik te maken van de beschermde omgeving om groei en aanmoediging te bevorderen. Als iemand het punt bereikt heeft waar hij of zij vertrouwen heeft in zijn of haar vaardigheden, kunnen deze gebruikt worden, voor een positief resultaat.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven