De verandering in de mogelijkheden die deurwaarders hebben

Je hoopt er nooit mee te maken te krijgen: de deurwaarder. Toch zijn er helaas veel voorbeelden van mensen die wel eens een deurwaarder op de stoep hebben gehad. Ook in Nederland zijn er namelijk nog veel mensen die schulden hebben en deze schulden niet kunnen betalen. Het is dus niet alleen een beeld dat je ziet in het buitenland, vaak in wat minder goed ontwikkelde landen. Zelfs in een land als Nederland leven nog genoeg mensen in armoede. Dit is natuurlijk erg vervelend voor die mensen. Je zou zelf namelijk ook niet graag in de situatie willen belanden dat je schulden hebt, maar die schulden niet kunt afbetalen. Voor sommige mensen is dit dus helaas wel het geval. De deurwaarder komt bij ze langs om te vragen om een betaling. Hoe hard en pijnlijk dit ook is, het is nou eenmaal de realiteit. Een deurwaarder doet ook niets anders dan zijn beroep uitoefenen, hoe hard het ook is wat hij of zij allemaal doen moet. Toch zijn er enkele veranderingen geweest die de mogelijkheden van deurwaarders hebben veranderd. Zo mogen ze bijvoorbeeld minder snel beslag leggen op inboedels, auto’s en de lonen van de mensen bij wie ze langsgaan.

Delen:

Foto: Karolina Grabowska

Krijg snel het geld waar je het recht op hebt

Iedereen heeft wel eens een beetje geld uitgeleend. In de meeste gevallen gaat het slechts om een klein bedrag en hoef je het geld ook helemaal niet meer terug te krijgen of je krijgt het erg snel terug. Er zijn ook voorbeelden van mensen die een grote lening af hebben gesloten met iemand. Als je dan erg lang moet wachten op het geld dat je hebt uitgeleend dan is dat erg frustrerend. Vooral omdat het om een groot bedrag gaat. Op een gegeven moment ben je het wachten zat en besluit je maar over te gaan op het laatste redmiddel dat je hebt: het inschakelen van een deurwaarder. De deurwaarder gaat zijn best doen om het geld dat je hebt uitgeleend terug te halen. Via devoordeligstedeurwaarder.nl kan je een deurwaarder vinden die erg goed is in zijn werk. Je zult merken dat je het geld dat je hebt uitgeleend snel weer terug hebt. Het is dan ook zo dat je gewoon volledig het recht hebt op dit geld. Het mooiste aan deze deurwaarder is dat de kosten die je maakt voor het inschakelen van de deurwaarder erg laag zijn. Zo bespaar je dus ook nog de nodige euro’s vergeleken met andere deurwaarders. Je hoeft niet langer op je geld te wachten dankzij devoordeligstedeurwaarder.nl.

Minder snel beslag op auto’s, inboedels en lonen

Een deurwaarder heeft de mogelijkheid om ergens beslag op te leggen. Door enkele veranderingen in de wet zijn de mogelijkheden voor deurwaarders echter veranderd. In de intro van dit artikel heb je er al even iets over kunnen lezen. Deurwaarders mogen tegenwoordig namelijk minder snel een beslag leggen op auto’s, inboedels en lonen. Dit was eerder altijd de manier om de druk op te voeren op de persoon die schulden had. Nu is dat dus niet meer zo makkelijk als het ooit was. Er is nu namelijk sprake van een aangepast beslagrecht en een aangepast executierecht. Hierdoor gaat het beslagleggen op bepaalde dingen minder ver dan dat ze ooit gingen. De reden voor deze verandering is ook erg duidelijk. Vaak kwamen mensen die te maken kregen met deze beslagleggingen namelijk onder het bestaansminimum terecht. Dit is natuurlijk ook niet de bedoeling, want zij zijn ook mensen die een goed leven moeten kunnen leiden. Het helpt dan natuurlijk niet als je onder het bestaansminimum terecht komt. Door de veranderingen die hebben plaatsgevonden zal dit dus minder snel voorkomen.

Verschillende manieren om van je schulden af te komen

Het is niet te hopen, maar de kans bestaat dat je ooit met schulden komt te zitten. Misschien zit je op dit moment ook al wel in de schulden. De ene schuld is ook erger dan de andere, want je kan een schuld hebben van een paar honderd euro, maar ook van een paar duizend. Dat verschil is natuurlijk wel erg belangrijk, want de ene schuld is minder makkelijk op te lossen dan de andere schuld. Gelukkig is het in veel gevallen zo dat je weer van schulden af kunt komen. Er zijn ook verschillende mogelijkheden om van je schulden af te komen. Mocht het ooit zover komen dat je met schulden komt te zitten, dan zijn er genoeg manieren om er vanaf te komen.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven