De voordelen van (culturele) diversiteit op de werkvloer

Het stimuleren van diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer is meer dan een maatschappelijke plicht, organisaties hebben er daadwerkelijk baat bij. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van een cultureel divers personeelsbestand.

Delen:

foto: Depositphotos

Diversiteit op de werkvloer laat zich niet begrenzen door alleen werknemers met een andere kleur. Het aan diversiteit en inclusie toegewijde recruitmentbureau Thomas spreekt van meerdere primaire diversiteitskenmerken, waaronder gender, ras en etniciteit, LGBT, leeftijd, handicap, geestelijke gezondheid, gedachtestijl en neurologische verschillen (denk aan dyslexie of autisme). Een goede mix van bovenstaande kenmerken binnen een organisatie levert betere prestaties op, zo heeft ook de overheid onderzocht. Daar zijn verschillende redenen voor.

Sterkere positie op de arbeidsmarkt

Het voeren van een divers personeelsbeleid hoort bij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Niet alleen consumenten eisen dat organisaties hun verantwoordelijkheid nemen, dat geldt ook voor (potentiële) werknemers. Werkzoekenden, vooral jongere generaties, kiezen… Lees verder

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven