De voorzichtige weg richting herstel

Hoewel velen van ons de woorden COVID en Corona niet meer kunnen horen, is het nog steeds de realiteit waarin we leven. De arbeidsmarkt heeft (ook) flinke klappen gekregen, zowel de vaste als de flexibele arbeidsmarkt. Veel bedrijven kennen een noodgedwongen vacaturestop. Zagen we in juni een tijdelijk herstel, een maand later genieten velen van een welverdiende vakantie en is de markt weer enigszins ingedut.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Tobias Herweijer

Ondanks dat we uiteraard zo goed als het kan genieten van de zomer, kijken we al uit naar de laatste maanden van het jaar. Hoewel er op het gebied van gezondheid en economie nog vele onzekerheden zijn, hopen we op een voorzichtig herstel vanaf september. Wanneer de markt aantrekt betekent dit een toename van de druk op Legal departments. Capaciteitstekort dreigt.
Het kan interessant zijn om dit op te vangen met een flexibele schil en ik zal enkele belangrijke redenen hiervoor opsommen.

  • Een hiring freeze kan op die manier worden omzeild.
  • Het (flexibel) inhuren van een interim Legal Counsel is in de meeste gevallen minder kostbaar dan het inschakelen van een advocaat.
  • Interim Legal Counsels brengen vaak een bepaald level van senioriteit mee en kunnen daarmee zeer waardevol zijn voor een Legal department in moeilijke tijden.

Het worden spannende maanden. Geniet van de zomer en pas op jezelf en elkaar!

Top 3 meest gevraagde kandidaten
1 Corporate lawyer
2 Compliance manager
3 Interim Legal Counsel (Commercial& Corporate)

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Wageningen University & Research zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top