Digitale toolset voor veilige terugkeer naar werkplek

SixFifty heeft met Taylor Wessing en Wilson Sonsini een digitale toolset gelanceerd voor een veilige terugkeer naar de werkplek, de 'Return to Work Toolset',

Delen:

Digitale toolset voor veilige terugkeer naar werkplek

Ondanks de COVID-19 maatregelen is het soms nog steeds noodzakelijk om op het werk aanwezig te zijn. Een veilige werkplek is daarbij essentieel. Daarnaast is het de verwachting dat in 2021 werkplekken weer meer zullen worden opengesteld. Dat zal met beleid en op een veilige manier moeten gebeuren. Werkgevers kampen met diverse vragen zoals welk beleid kunnen we het beste hanteren, welke regelgeving geldt in het betreffende land, aan welke punten moet worden gedacht, hoe garanderen we de veiligheid van onze medewerkers? Na succesvolle lancering van deze allereerste digitale tool in de VS en Engeland is de tool vnu ook beschikbaar voor Nederlandse organisaties.

‘Return to Work Toolset’ leidt bedrijven door een reeks vragen over de belangrijke stappen die ze moeten nemen ter voorbereiding op de terugkeer van werknemers naar de werkplek. Het geautomatiseerde platform beoordeelt in hoeverre de organisatie hier klaar voor is en stelt het terugkeerbeleid op, volledig afgestemd op de Nederlandse wet- en regelgeving. Daarnaast biedt de tool een online screeningssysteem met vragen waarmee bepaald kan worden of de werknemer op die dag de werkplek veilig kan en mag betreden.

Het is de plicht van werkgevers om de gezondheid, veiligheid en het welzijn van hun werknemers te beschermen”, alsdus Kimball Dean Parker, CEO van SixFifty. “Bedrijven kunnen zelf proactieve maatregelen nemen en protocollen ontwikkelen om de veiligheid op het werk te garanderen, maar ze moeten ook rekening houden met de richtlijnen en vereisten op overheidsniveau. Deze zijn per land verschillend en de regelgeving kan tijdens de strategiebepaling ook gewijzigd worden door de overheid. Wij hebben onze ‘Return to Work Toolset’ ontwikkeld met Taylor Wessing en Wilson Sonsini zodat bedrijven, ongeacht de omvang, gebruik kunnen maken van uitstekende arbeidsrechtelijke expertise om hun plan vorm te geven en te implementeren.”

Taylor Wessing partner en advocaat arbeidsrecht Bart Hunnekens: “In deze periode hebben bedrijven meer dan ooit helderheid en ondersteuning nodig op het gebied van regelgeving en verplichtingen en bij het opstellen van continuïteitsplannen. We wilden daarom een oplossing bieden aan organisaties waarmee zij zich kunnen voorbereiden op de toekomst. Door onze krachten te bundelen met Wilson Sonsini en SixFifty kunnen we nu een technische oplossing bieden om de huidige werkomgeving. Tijdens de pandemie is gebleken dat technologie een belangrijke rol speelt en het eindeloze mogelijkheden biedt, daarom hebben we gekozen voor een technische oplossing.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven