Dijkstra Voermans opent in Amsterdam

Delen:

Dijkstra Voermans Advocatuur & Notariaat geeft invulling aan haar strategische groeidoelstelling door dit jaar een kantoor te openen in Amsterdam. Het wordt de vierde vestiging van Dijkstra Voermans dat al kantoren heeft in Utrecht, Rotterdam en Eindhoven. Dijkstra Voermans is tevens verheugd over de komst van twee nieuwe partners; Elly Koning en Joost Quant zullen mede verantwoordelijk zijn voor de start en verdere uitbouw van het Amsterdamse kantoor.

“Wij zijn bekend met de Amsterdamse markt en denken dat de inhoud en kwaliteit van onze dienstverlening goed aansluit bij de behoefte van die Amsterdamse markt”, aldus Ernst Ligthart, partner en lid van het Dagelijks Bestuur van Dijkstra Voermans. “Door ons te vestigen in Amsterdam willen we enerzijds de huidige Amsterdamse en Noord-Hollandse klanten directer kunnen bedienen en anderzijds deze klantenkring verder uitbouwen.”

Hoewel veel mid-market kantoren op dit moment hun winstgevendheid onder druk zien staan en de huidige trend neigt naar krimp, verwacht Dijkstra Voermans dat de groei van het kantoor zich zal doorzetten. “Onze strategische focus is duidelijk en er is geen reden om hiervan af te wijken. Klanten herkennen de pragmatische en servicegerichte aanpak van onze advocaten en notarissen en weten dat we een goede prijs-kwaliteitverhouding nastreven. We hebben bovendien een zeer efficiënte bedrijfsvoering. Dat zullen we in Amsterdam niet anders doen”.

Elly Koning, voormalig bestuurslid en nu nog vennoot bij Van Mens en Wisselink N.V., zal per 1 september 2009 de overstap maken naar Dijkstra Voermans. Ook enkele van haar medewerkers, leden van het Amsterdamse litigationteam dat zich in het bijzonder heeft gespecialiseerd in de markt van zorg, farma en levensmiddelenrecht, gaan mee over naar de nieuwe vestiging. “Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging en wil mijn litigation- en zorgpraktijk verder ontwikkelen en uitbouwen. Dijkstra Voermans biedt mij de kans om mee te bouwen aan een nieuw kantoor en dat sluit goed aan bij mijn ambitie”, aldus Elly Koning.

Elly kan bogen op een uitgebreide expertise en jarenlange ervaring. Na haar beëdiging in 1991 heeft zij als advocaat gewerkt voor achtereenvolgens De Brauw Blackstone Westbroek, Trenité Van Doorne en Lovells. In 2004 trad zij als partner toe tot Van Mens en Wisselink N.V., waar zij zich heeft gespecialiseerd in het Economisch Bestuursrecht, het Farmaceutisch Recht en het Levensmiddelenrecht. Elly is ondermeer lid van de Nederlandse Vereniging van Bestuurders in de Gezondheidszorg, de Vereniging voor Administratief Recht, de Nederlandse Vereniging voor Energierecht en de Nederlandse Vereniging voor Levensmiddelenrecht.

Joost Quant is momenteel nog als vennoot verbonden aan Lieshout advocaten. Hij begint eveneens per 1 september 2009 als vennoot bij Dijkstra Voermans. “Zowel de praktijk van Elly Koning als mijn eigen praktijk en mijn clientèle sluiten goed aan bij het klantportfolio en de werkwijze van Dijkstra Voermans”, zo vertelt Joost Quant. “Wij verwachten veel kruisbestuiving en synergie met de bestaande praktijken van Dijkstra Voermans. Het is voor mij een enorme uitdaging Dijkstra Voermans mede neer te zetten op de dynamische Amsterdamse markt. Het ondernemende aspect spreekt mij bovendien bijzonder aan.”

Joost studeerde Rechten in Leiden en de Verenigde Staten, werkte van begin 1994 als advocaat bij AKD Prinsen van Wijmen en vervolgens 7 jaar in het internationale bedrijfsleven bij British American Tobacco en Joh. Enschedé waar hij tevens zitting nam in het Management Team. In 2004 keerde hij terug in de advocatuur waar hij zich specialiseerde in het arbeidsrecht. Joost legt zich toe op de ondernemingsrechtelijke kant van het arbeidsrecht en de positie van de statutair directeur. Joost is docent bij de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten, de OSR en de NVP. Joost is tevens actief in de culturele sector, ondermeer als voorzitter van de Van Bijleveltstichting en als secretaris van de Vereniging Vrienden van het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Het team van de vestiging Amsterdam zal gecompleteerd worden met enkele advocaten die de overstap maken vanuit de vestiging Utrecht.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven