Dit kan cryptovaluta voor je bedrijf betekenen

De belangstelling voor cryptocurrency schoot de laatste jaren echt omhoog onder de consumenten, wat duidelijk te zien is aan onder meer de Bitcoin koers. Dit is natuurlijk de bekendste munt op het moment, wat inmiddels echt al veel geld waard is. Toch gingen niet alleen meer consumenten beleggen in zulke valuta, ook bedrijven kiezen er steeds vaker voor om dit te doen. Hierbij kiezen ze niet alleen voor Bitcoin, het is namelijk ook mogelijk om in andere cryptomunten te investeren. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Ethereum koers of je dit een interessante cryptocurrency vindt. Het is ook zeker slim om als bedrijf naar cryptovaluta te kijken. Het zou namelijk je bedrijfsresultaten kunnen beïnvloeden. Hierover kun je meer lezen in dit artikel.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Snellere betaling 

Transacties met cryptovaluta vinden zo goed als onmiddellijk plaats. Bij betalingen met behulp van een creditcard bijvoorbeeld is dat niet het geval, dit kan echt dagen in beslag nemen. Natuurlijk moet er dan bij je bedrijf wel betaald kunnen worden met bijvoorbeeld Ripple, wat je kunt bekijken met de Ripple koers. Als het mogelijk is om bij je onderneming te betalen met crypto dan zorgt dit ervoor dat je binnen een paar minuten toegang hebt tot de muntbetalingen. Met andere woorden, jij beschikt in principe direct over het geld. De verkoop is bovendien direct definitief, achteraf kunnen de kosten dus niet verrekend worden. In principe zorgen de snellere betalingen met cryptomunten dan ook voor meer financiële zekerheid voor je onderneming.

Lagere transactiekosten

Als je bedrijf ervoor gekozen heeft om cryptocurrencies te accepteren in ruil voor je producten of diensten dan kan men dus bijvoorbeeld met Cardano betalen. Aan de Cardano koers kun je zien dat dit best een goede munt is. Jij hebt hier als ondernemer profijt van doordat er normaal gesproken geen directe verwerkingskosten in rekening gebracht worden. Dit is wel het geval bij de creditcardtransacties bijvoorbeeld. Banken zullen dan optreden als tussenpersoon en brengen daarom een vergoeding in rekening. Cryptomunten zijn daarentegen juist gedecentraliseerd. Dit houdt in dat er bij de transacties geen tussenkomst van derden zullen zijn, wat vervolgens dus als gevolg heeft dat de transactiekosten een stuk lager zijn.

Volatiliteit in waarde

Cryptovaluta’s zijn notoir vluchtig, hierdoor zijn ze aantrekkelijk voor beleggers die een hoge beloning zoeken door een verhoogd risico. Toch is dit mogelijk ook gevaarlijk voor de bedrijven die deze munten als betaling accepteren. Stel je bijvoorbeeld voor dat je klant in Bitcoin betaalt voor een product dat jij verkoopt. Na de transactie crasht de waarde direct. Dit houdt in dat jouw cryptocurrency direct een stuk minder geld waard is. Helaas gebeurt dit regelmatig, maar gelukkig kun je dit potentiële probleem wel oplossen. Veel handelaren zorgen er namelijk voor dat het vluchtigheidsprobleem gedempt wordt doordat hun portefeuilleaccounts onmiddellijk conversie naar fiatgeld bieden. Hier kun jij ook gebruik maken met je onderneming waardoor je beschermd zult zijn tegen volatiliteit.

Verbeterde klanttoegang

Steeds meer consumenten en bedrijven tonen dus interesse in cryptocurrency. Hierdoor kan het aanbieden van de betaalopties met cryptovaluta je publiek van kopers vergroten. Dit is hoe dan ook het geval doordat dit natuurlijk een internationale betalingsoptie is, wat ervoor zou kunnen zorgen dat je bedrijf en toename van het wereldwijde klantenbestand zou kunnen zien. Dit zal met name het geval zijn naarmate het gebruik van de digitale munten toeneemt. Cryptocurrency is theoretisch gezien de perfecte manier om wereldwijd zaken te doen, wat komt doordat het uiteraard geen wisselkoersen kent. Ook zul je niet te maken krijgen met extra kosten bij wereldwijde transacties. Door deze betalingsmogelijkheid aan te gaan bieden zul je je bedrijfsresultaten dus in principe een boost kunnen geven.

https://www.ethereumkoers.com/ ethereum koers

https://www.ripplekoers.com/ ripple koers

https://www.cardanokoers.org/ cardano koers

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top