Dit moet je weten over Bitcoin!

De Bitcoin is de afgelopen tien jaar enorm in populariteit gestegen. De stijging van de populariteit is terug te zien in de waarde van de munteenheid. Waar je vroeger de munt al kon kopen voor 10 cent, betaal je er op dit moment 30.000 euro voor. Echter, volgens diverse economen is de piek nog lang niet bereikt.

Delen:

Als je wilt investeren in Bitcoins, dan is het wel belangrijk om op de hoogte te zijn van een aantal zaken. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten en hoe je onnodige fouten voorkomt.

De markt is enorm volatiel

Voordat je een euro investeert in Bitcoins, is het belangrijk om te weten dat de bitcoin koers enorm volatiel is. De munteenheid kan in een week tijd de helft van zijn waarde kwijtraken. Als je op dat moment al je spaargeld in Bitcoins hebt geïnvesteerd, dan is dat alles behalve prettig. Mocht je graag willen investeren in Bitcoins, dan is het belangrijk dat je vooraf bepaalt hoeveel je maximaal wilt inleggen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je op het juiste moment instapt.

Bepaal je investeringsstrategie

Als je rendement wilt behalen op Bitcoins, dan dien je vooraf een investeringsstrategie te bepalen. De meest populaire opties bij crypto zijn toch wel day- en short traden. Hierbij ben je dagelijks actief bezig met het behalen van rendementen en probeer je de financiële positie continu te verbeteren. Mocht je er vertrouwen in hebben dat de Bitcoin over enkele jaren nog veel meer waard is dan nu, dan kun je Bitcoins kopen en deze vervolgens jaren laten staan. Het is daarbij wel aan te raden om te zorgen voor een hardware wallet. Je coins staan dan veilig opgeslagen en kunnen niet zomaar gestolen worden.

Kies een betrouwbare broker

Als je Bitcoins wilt kopen, dan is het na het bepalen van de strategie van belang dat je de juiste broker vindt. Er zijn diverse sites waar je Bitcoins kunt kopen, maar de ene is een stuk betrouwbaarder dan de ander. Bovendien worden er ook andere kosten in rekening gebracht voor de transactie zelf. Als je van plan bent om veel geld erin te investeren, dan is het zeker de moeite waard om verschillende brokers met elkaar te vergelijken. Bitcoin kopen dient dan ook zorgvuldig te gebeuren.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven