DLA Piper en Datamaran werken samen aan integratie van due diligence voor ESG

DLA Piper is een samenwerking aangegaan met Datamaran om Environment, Social en Governance (ESG) due diligence te integreren in de juridische due diligence.

Delen:

Datamaran is een cloudgebaseerd SaaS-platform (Software as a Service) dat datagedreven processen biedt voor het identificeren en bewaken van externe risico’s en kansen in verband met ESG. Datamaran biedt evidence-based inzichten en (bijna-)realtime beoordeling van ESG-risico’s, toegesneden op de sector, geografische regio en stakeholdersituatie van de klant. In combinatie met de uitgebreide ervaring van DLA Piper met ESG-onderwerpen en haar sectoroverschrijdende expertise in meerdere rechtsgebieden biedt deze oplossing klanten een unieke kans om due diligence en risicobeheer van ESG-factoren te verankeren in de bedrijfs-, financierings- en transactionele activiteiten. De belangrijkste kenmerken die DLA Piper noemt:

  • Volledig geïntegreerde juridische en ESG-due diligence: met behulp van juridische due diligenceprocessen worden ESG-overwegingen geïntegreerd en wordt een holistische visie op waarde, risico en kansen verschaft;
  • Datagestuurd en klantspecifiek: ESG-kwesties worden evidence-based in (bijna-)realtime geïdentificeerd, toegesneden op de sector en geografische regio;
  • Verbeterde ESG-waardering en risicotoewijzing: beter kunnen inspelen op ESG-risico’s door aanpassing van deal-parameters;
  • Kosteneffectieve en gestroomlijnde transactieprocessen: minimaliseert dubbele verwerking en integratiekwesties, met als gevolg minder informatieverzoeken, overlap en een kortere tijdspanne.

In een reactie zei Natasha Luther-Jones, International Co-Head voor Sustainability & ESG bij DLA Piper: “De integratie van ESG-due diligence in de bedrijfs-, financierings- en transactionele activiteiten zorgt voor een beter begrip van waarde, risico’s en kansen. Met het oog op de toenemende eisen van regelgevende instanties en beleggers is de inzet van juridische due diligence om ESG-overwegingen in de reguliere activiteiten te integreren van cruciaal belang om concurrerend te blijven.”

“Gezien de steeds grotere focus op ESG en de toenemende aandacht voor hoe ESG wordt gestuurd en geregeld, is het van groot belang dat bedrijven in alle sectoren de noodzakelijke technologie inzetten om te kunnen begrijpen welke invloed deze trends hebben op hun klanten en hun nettoresultaat”, aldus Marjella Lecourt-Alma, CEO van Datamaran. “Onze technologie stelt klanten in staat risico’s om te zetten in kansen, en DLA Piper is bijzonder geschikt om deze nieuwe oplossing in te zetten voor hun klanten. We zijn er trots op met hen samen te werken aan dit project.”

Naast de samenwerking aan de integratie van ESG-due diligence in juridische due diligence lanceren DLA Piper en Datamaran ook een gezamenlijk kennisplatform over het veranderende landschap van externe risico’s die zich met name richt op regelgeving en beleidsvorming. Het platform zal regelmatig worden bijgewerkt om een beeld te geven van de gekozen thema’s – in eerste instantie de drie belangrijkste onderwerpen waar besturen in 2021 mee te maken krijgen.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven