Drie genomineerden voor Mediation Award

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Eberhard van der Laan
Eberhard van der Laan (foto: Miranda Phernambucq)

Burgemeester Eberhard van der Laan, minister Edith Schippers en rechter Judith Utermark zijn genomineerd door de NMv Mediation Impact Award. Deze prijs is ingesteld door de Nederlandse mediatorvereniging NMv ter gelegenheid van haar derde lustrum.

Alle bij de NMv aangesloten mediators mogen stemmen. Tijdens het Lustrumfestival op 13 juni wordt de winnaar bekend gemaakt. De NMv Mediation Impact Award wordt dan uitgereikt door Jan Wolter Wabeke (lid van de Raad van Advies van de NMv).

Honderden ambtenaren

Van der Laan is genomineerd omdat hij als advocaat een van de grondleggers was van mediation. Als burgemeester van Amsterdam liet hij honderden ambtenaren trainen in mediationvaardigheden.

Edith Schippers wordt geroemd omdat ze als verkenner bij de kabinetsformatie “een inspirerend voorbeeld is van hoe je complexe problemen in een gepolariseerde setting met behoud van de goede verhouding kunt aanpakken.”

Drijvende kracht

De derde kandidaat is Judith Uitermark, senior rechter en senior adviseur strafrecht bij de Raad voor de rechtspraak. Utermark is de drijvende kracht achter het pilot project ‘mediation in strafrecht’. De NMv: “Tegen de tijdsgeest in, waar de roep om zwaarder straffen overheerst, zorgt zij ervoor dat dit nieuwe vakgebied ingebed wordt in het bestaande rechtssysteem.”

De winnaar krijgt de door kunstenares Liesbeth Jimmink ontworpen Award.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top