Drie redenen waarom het belangrijk is om een accountant in te schakelen

Financiële zaken op orde krijgen kan voor veel mensen nog een probleem zijn en dit kan dan ook voor grote financiële problemen zorgen. Als je zelfstandig ondernemer bent, wordt er voor je belasting in kwartalen gewerkt en voor elk kwartaal moet je de juiste stukken aanleveren bij de belastingdienst. Wanneer je dit niet op tijd doet, kan je hier een boete voor krijgen en vullen ze naar rato je inkomsten in. Om ervoor te zorgen dat je de juiste stukken aanlevert en de regelgeving wordt gehandhaafd kan er een accountant worden ingehuurd. We vertellen je graag in dit artikel de voordelen van het hebben van een account als je zelfstandig ondernemer bent

Delen:

Overzicht
Als je een accountant in de arm hebt genomen, dan heb je als zelfstandig ondernemer iemand die je helpt met je financiële zaken en begeleidt. Ook is het iemand waar je financieel Belastingadvies aan kan vragen. Hiermee krijgt de onderneming een goed overzicht wat betreft de status van de onderneming, wat essentieel is om belangrijke beslissingen te nemen. Daarnaast kan je ook tips krijgen over de beleidsvoering van je onderneming of administratief advies.

Kennis

Net als in andere beroepen hebben ook accountants te maken met de wisseling en aanpassing van de regel- en wetgeving in Nederland. Er kan nogal een wisseling plaatsvinden en daar moet je als zelfstandig ondernemer goed van op de hoogte blijven, maar dit kan nogal een puzzel worden. Hierbij is het goed om een accountant in de arm te nemen. Een accountant is namelijk na zijn opleiding nog lang niet klaar met studeren en hoort gedurende zijn loopbaan cursussen te volgen, zodat de kennis up-to-date blijft. Hiervoor krijgt de accountant punten, ook wel PE-punten genoemd.

Accountant

Als je de keuze hebt gemaakt om een accountant in de arm te nemen, dan wil je natuurlijk wel weten wat de prijs hiervoor is. Het tarief van een account kan verschillen van per uur tot een vast bedrag per maand. De kennis die de accountant door de jaren heeft bemachtigd heeft ook invloed op de prijs die hij of zij kan vragen. Er kunnen verschillende Accountant Amsterdam worden ingehuurd.  

Het hebben van een accountant kan vele voordelen met zich mee brengen en helpen als zelfstandig ondernemer. Een accountant beschikt niet alleen over de juiste kennis met betrekking tot de wet- en regelgeving, maar kan je ook advies geven over je beleidsvoering. Daarnaast kan je een account per uur of per maand betalen.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven