Drie redenen waarom werken in de offshore-sector zo aantrekkelijk is

Het blijft uitdagend voor organisaties om juridisch talent aan te trekken en te behouden. Organisaties binnen de offshore-industrie hebben hier minder moeite mee: juristen willen graag in deze sector aan de slag. Joyce Toeset, gespecialiseerd in de bemiddeling van juridische professionals, somt op waarom werken in de offshore zo aantrekkelijk is voor juristen.

Delen:

Joyce Toeset

Reden 1. Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden

Veel bedrijven in de offshore sector hebben de afgelopen jaren hun secundaire arbeidsvoorwaarden verbeterd om juristen aan te trekken en te behouden. Toeset: ”Het is niet uitzonderlijk om als bedrijf in deze industrie veertig vakantiedagen aan te bieden. En als je niet alle 40 dagen opneemt, kun je een deel ervan laten uitbetalen. Ook het premievrije pensioen is een voorwaarde die ik steeds vaker voorbij zie komen.” Daarnaast bieden bedrijven binnen de offshore niet één gunstige arbeidsvoorwaarde aan, maar meerdere tegelijk. En met succes, ziet Toeset. ”Door alle extra’s hebben juristen in de offshore sector het goed voor elkaar.”

Reden 2. Gunstige vooruitzichten

 Op vrijwel alle bedrijven in de offshore sector is de cao Metaal & Techniek van toepassing. Dit is een van de grootste cao’s van Nederland. Toeset voegt toe dat de cao in 2024 alleen maar beter wordt. ”De vakbond wil de cao nóg aantrekkelijker maken, aangezien er een enorm tekort is aan technische, vakbekwame werknemers. Het aantrekkelijker maken van de cao omvat onder andere een betere beloning, meer zeggenschap en meer mogelijkheden om duurzaam werk te verrichten. Hier profiteer je als jurist in de sector enorm van.”

Reden 3. Waardevolle toevoeging aan het cv 

 Juristen in de offshore sector zijn nauw betrokken bij complexe uitdagingen die op juridisch vlak flink de diepte ingaan. De grootste uitdaging voor de komende jaren is de energietransitie binnen de sector. ”Veel juristen vinden het razend interessant om zichzelf hierin te verdiepen en op juridisch vlak bezig te zijn met duurzaamheid en vernieuwing. Daarom maakt het hen ook niet uit dat zij in de buurt van de Rotterdamse haven werken in plaats van een luxe kantorenpark. Daarnaast is ervaring met de energietransitie enorm waardevol voor juristen. Als je deze ervaring op je cv kunt zetten, heb je een flink streepje voor”, aldus Toeset.

Joyce Toeset, senior manager legal bij Robert Walters.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven