Drie tips om je voor te bereiden op je terugkeer naar kantoor

COVID-19 heeft de manier waarop veel mensen werken veranderd. Door de pandemie kwamen we immers ineens allemaal thuis te zitten. Kinderen konden niet langer naar school, ouders konden niet langer naar kantoor. Zo moest dus ineens iedereen vanuit huis studeren en werken. Dat heeft vast voor de nodige irritaties gezorgd, want veel ruimte was er niet mogelijk niet op de design betonvloer voor iedereen om hun ding te kunnen doen. Gelukkig lijkt de corona crisis langzaam maar zeker te eindigen, waardoor het niet lang meer duurt voordat we weer terug kunnen keren naar kantoor. Het is belangrijk om je hierop voor te bereiden, wat mogelijk is met de onderstaande tips.

Delen:

Word eerder wakker 

Een groot voordeel van thuiswerken is de mogelijkheid om woon-werkverkeer te vermijden en veel van ons profiteren hiervan door lekker uit te slapen. Als je te vriendelijk bent geworden met de snooze knop op je mobiele telefoon, probeer dan eerder wakker te worden om terug in je oude routine te komen. Vergeet niet om deze overgang zo snel mogelijk te starten, zodat je meer tijd hebt om je aan de verandering aan te passen. Je zult jezelf op de lange termijn dankbaar zijn als je langzaam terugkomt in je oude slaapschema.

Bereid je spullen voor

Naast het eerder wakker worden, moet je je ook zeker voorbereiden op de realiteit van het woon-werkverkeer. Bovendien zul je dan weer de hele dag weg van huis zijn, dus de spullen die nu nog overal en nergens liggen op je gietvloer in je huis moet je weer bij elkaar pakken. De tas die je normaliter voor je baan gebruikt zul je nu immers al een tijdje niet meer gebruikt hebben. Vooral als je het al een tijdje geleden hebt geleegd om alles op te ruimen is het van belang dat je je spullen weer bij elkaar pakt voor je eerste dag terug op kantoor.

Communiceer met je collega’s

De overgang van thuiswerken naar teruggaan naar kantoor kan moeilijk zijn. Daarom is het zo belangrijk om in deze tijd transparantie en sterke communicatie met je teamleden te oefenen. Als je bijvoorbeeld een manager of supervisor bent, formuleer dan verwachtingen voor je team om ervoor te zorgen dat iedereen op dezelfde lijn zit. Als je geen leidinggevende rol hebt, is het toch belangrijk om met je teamleden en manager te communiceren over je verwachtingen op kantoor en hoe je team elkaar kan accommoderen.

Vernieuw je werkruimte

Na meer dan een jaar gewerkt te hebben in je thuiskantoor, zal het vreemd zijn om weer op kantoor te komen. Het kan dan ook een goed idee zijn om eerst je bureau weer te vernieuwen voordat je hier opnieuw aan de slag gaat. Mogelijk heeft de eigenaar van het kantoor dit ondertussen al gedaan door een grindvloer aan te leggen. Een nieuwe tegelverf voor je badkamer of een nieuwe vloerverwarming in je thuiskantoor. Je kunt zelf natuurlijk ook voor wat updates zorgen. Hierbij is het ook zeker belangrijk dat je je bureau goed opruimt en schoonmaakt voordat je aan het werk gaat.

 

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven