€ 46 Miljoen extra voor digitale rechtspraak

Delen:

De Rechtspraak trekt dit jaar 46 miljoen euro extra uit voor digitalisering van de rechtspraak in het programma Kwaliteit en Innovatie (KEI). Ook komt er extra geld om de kwaliteit van de rechtspraak te verbeteren en de werkdruk te verminderen. Dit blijkt uit het jaarplan van de Raad voor de rechtspraak.

De Rechtspraak heeft dit jaar vier speerpunten benoemd: het onderhoud van de democratische rechtsstaat, de modernisering van de rechtspraak, de professionele standaarden en maatschappelijke effectieve rechtspraak.

De Raad maakt zich zorgen over de toegang tot de rechter in relatief eenvoudige zaken. “De gang naar de rechter mag niet te ingewikkeld zijn en mensen mogen niet te hoge drempels ervaren. De indruk is dat dit nu soms het geval is,” schrijft de Rechtspraak.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven