Een haard met tv combineren, de trend van 2022

Na een lange werkdag even heerlijk ontspannen op de bank en met een kopje koffie. Samen met partner en kinderen, vol gezelligheid. Wie wil dat nu niet? De woonkamer is zonder uitzondering een ruimte in de woning waar u de meeste tijd doorbrengt en graag wilt zijn. Daarom is een comfortabel interieur en een goede sfeer in de woonkamer zó belangrijk. En daar zit het dilemma, want hoe krijgt u gezelligheid en sfeer op één centrale plek, zonder dat ze elkaar ‘in de weg zitten’. Haardenexpert beantwoordt deze vraag graag.

Delen:

Haardopstelling met tv

De vraag of we een gashaard, houtkachel of elektrische haard kunnen combineren met een tv wordt vaak aan ons gesteld. Gelukkig kunnen we in bijna alle gevallen volmondig ‘ja’ als antwoord geven. Een combinatie van haard en tv is een van de meest populaire interieurtrends van dit moment. De tv kan op het meubel naast de haard worden geplaatst of boven de haard als cinewall opstelling. Een andere veel gekozen optie is om haard en de tv in te bouwen in een meubel of kastenwand. Zo krijgt u niet alleen de sfeer van een haard maar ook de functionele opbergruimte in de woonkamer.

Diverse opstellingen mogelijk

We krijgen vaak de vraag of we een gas-, hout- of elektrische haard kunnen combineren met een televisie. In bijna alle situaties kunnen we gelukkig volmondig ‘ja’ antwoorden. De combinatie van een haard en een tv is op dit moment een van de meest populaire woontrends. De tv kan op een meubel naast de haard staan of boven de haard hangen. Een andere vaak gekozen optie is om haard en tv in een meubel of kastenwand te monteren. Zo krijgt u sfeer en warmte, zonder in te leveren op functionele opbergruimte in uw woonkamer

Welke haard kiezen

Om een sfeerhaard onder tv te plaatsen is niet alles geschikt. Als we het hebben over een tv boven een gashaard, dan moet u rekening houden met de warmte. Een tv-nis van staal is meestal een oplossing om de warmte voor een groot gedeelte tegen te houden. Dit voorkomt dat de tv erboven niet te heet wordt. Is de warmteafgifte te hoog? Dan is een haard onder de tv geen optie, maar plaatst u de tv eerder naast de haard. Ook worden er op deze wijze vele mooie haard opstellingen gerealiseerd.

Advies

De adviseurs van Haardenexpert hebben alles in huis om u van het beste advies te voorzien. Wilt u meer weten of antwoord op de vraag of uw haard onder de tv past? Neem gerust contact op met dé Haardenexpert. Wij staan iedere dag voor u klaar, graag tot ziens!

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven