Een stabiele maar nog steeds competitieve juridische arbeidsmarkt

Tobias Herweijer, van Taylor Root, ervaart dat de juridische arbeidsmarkt stabieler wordt. Hij geeft een beeld van de arbeidsthermometer op dit moment, en wat bij Taylor Root de drie meest gevraagde specialismen zijn.

Delen:

Tobias Herweijer

Tobias Herweijer: “Na een verrassend drukke ‘transferzomer’ is de juridische arbeidsmarkt in september in stabiel vaarwater gekomen. Nog steeds is er veel vraag naar mid-level legal counsels met tussen de vier en acht jaar werkervaring. Deze groep heeft de luxe om heel selectief te zijn in de keuze voor een nieuwe werkgever. Hierbij wordt vooral gekeken naar verantwoordelijkheden, salaris en purpose. Wat betreft vacatures op general-counselniveau is het relatief rustig. Wij merken dat general counsels relatief lang hun functie bekleden en er bij vertrek vaak wordt gekozen voor interne opvolging.

Een opvallende trend is de aandacht die steeds meer bedrijven hebben voor ESG en legal technology. Waar deze onderwerpen in het verleden nog wel eens als hype werden beschouwd, zijn het nu belangrijke peilers in het bepalen van de strategie van de juridische afdeling. Elk bedrijf gaat hier op zijn eigen manier mee om, uiteraard rekening houdend met de huidige en aanstaande regelgeving, vooral wat betreft ESG.

Tobias Herweijer is als director bij Taylor Root verantwoordelijk voor het aanbod in de Benelux (Legal & Compliance recruitment).

Top 3 meest gevraagde specialismen
1 Legal Counsel – Regulatory
2 Commercial Legal Counsel
3 Legal Counsel – Maritime

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven