Een universitaire studie kost veel tijd en energie

Je kiest niet zomaar even voor een studie rechtsgeleerdheid. Het is nu eenmaal geen studie die je er even bij kunt doen. Wanneer je kiest om rechtsgeleerdheid, rechten, te gaan studeren, dan kun je niet anders dan je daar volledig in onder te dompelen. Deze opleiding vraagt heel veel van je. Je moet ontzettend veel lezen, herlezen en samenvattingen maken. Je moet casussen uitwerken en interpreteren en nog meer lezen. Daar kun je, zo nu en dan, wel wat ondersteuning bij gebruiken.

Delen:

Maak gebruik van bestaande samenvattingen

Het is nergens voor nodig om het wiel opnieuw uit te vinden. Heb je een hoofdstuk of een boek gelezen en zou je daar nu, normaal gesproken, een samenvatting van gaan maken? Kijk dan eens online bij de samenvattingen rechtenstudies die er te vinden zijn. Of je nu gaat voor Belastingrecht, Burgerlijk Recht, Erfrecht of Bestuursrecht, er is altijd wel een goede samenvatting te vinden. Al voor maar een paar Euro bespaar je jezelf heel veel tijd en energie.

Een samenvatting is, in feite, een uittreksel van een hoofdstuk of boek, geschreven in eigen woorden. Het nut van een samenvatting is vooral het verkleinen van de hoeveelheid informatie en daarbij te letten op wat hoofd- en wat bijzaak is.

Hoe zit het met de rechten op de samenvattingen?

Samenvattingen mogen vrij verkocht worden. Natuurlijk moeten deze wel aan een aantal eisen voldoen. Zo mag een samenvatting niet bestaan uit zinnen die direct zijn overgenomen uit het originele werk. Er mag wel in geciteerd worden met een bronvermelding en de naam van de auteur van het originele werk.

Wat als ik zelf een goede samenvatting heb gemaakt?

Wanneer je zelf een goede samenvatting hebt gemaakt, staat het je vrij om deze online te verkopen of om deze uit te lenen aan studiegenoten. Met het online verkopen van samenvattingen kun je een leuk extra bedrag per maand verdienen. Het aanmelden gaat heel gemakkelijk en je kunt direct beginnen met verkopen.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven