Eerste master Gegevensbescherming en privacyrecht start in september bij OU

Per 1 september 2022 gaat bij de Open Universiteit een nieuwe master van start: Gegevensbescherming en privacyrecht. Het is volgens de OU de eerste volledige academische master over gegevensbescherming en privacyrecht in de Nederlandse rechtspraktijk.

Delen:

Eerste master Gegevensbescherming en privacyrecht start in september bij OU - Mr. online
Beeld: Depositphotos

In deze master komen actuele privacyvraagstukken aan de orde, zoals: welke gegevens van klanten en medewerkers mogen bedrijven en organisaties bewaren en delen? Welke gegevens moeten ze beschermen? Anna Berlee, OU-hoogleraar Gegevensbescherming en privacyrecht stelt dat dit rechtsgebied sterk in ontwikkeling is. “Antwoorden zijn vaak niet zwart-wit. In het gegevensbeschermingsrecht is het vaak zoeken naar de balans tussen privacy en andere belangen zoals veiligheid. Met deze master krijgen studenten het gereedschap in handen om de juiste juridische afwegingen te maken.” Berlee was in juli 2021 mr. van de week.

Deeltijd

De Open Universiteit biedt academisch afstandsonderwijs aan en daarom kan deze master ook in deeltijd worden gevolgd. Naast digitaal onderwijs zijn er colleges op locatie waar studenten elkaar en hun docenten kunnen ontmoeten. Studenten bepalen hun eigen tempo en studeren waar en wanneer ze maar willen. Dat maakt de master goed te combineren met een baan.

Netwerk

Volgens Anna Berlee is de pluriformiteit van docenten en gastdocenten binnen het opleidingsteam groot. “Denk aan voormalig medewerkers van de Autoriteit Persoonsgegevens, advocaten, privacy officers en functionarissen gegevensbescherming. Onze bedoeling is om samen met studenten een mooi netwerk op te bouwen van sparringpartners die met elkaar richting kunnen geven aan de ingewikkelde privacyvraagstukken waar ze in de praktijk tegen aanlopen.”

Carrièreperspectief

Dat is nodig, aldus rector magnificus Theo Bastiaens. “Op steeds meer plekken worden persoonsgegevens verwerkt en bewaard. Dat brengt naast veel mogelijkheden ook risico’s met zich mee. Er is grote behoefte aan juristen met specialistische kennis van privacy en gegevensbescherming. Deze master biedt een goed carrièreperspectief. Of je nu advocaat wil worden, privacy officer bij een organisatie of bij de toezichthouder wil werken.”

Meer informatie over de master Gegevensbescherming en privacyrecht vindt u hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven