EINDELIJK PORTRET DECAAN HAZEWINKEL-SURINGA IN UVA

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
(Foto Monique Kooijmans)

Het portret van Derkje Hazewinkel-Suringa (1889-1970), Nederlands eerste vrouwelijke hoogleraar aan een juridische faculteit, is toegevoegd aan de verzameling portretten in de faculteitskamer van de rechtenfaculteit van de UvA. Het portret werd onthuld in aanwezigheid van haar familie.

Het is het eerste portret van een vrouwelijke decaan in de faculteitskamer, waar tot nu alleen portretten van haar mannelijke ambtsgenoten prijkten. Hazewinkel-Suringa was namelijk niet alleen de eerste juridische hoogleraar, ook bekleedde zij van 1939 tot 1942 het ambt van decaan… lees verder

 

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top