Emille Buziau (Florent) over speurneuzen en jonge commissarissen

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Overstap van de week is Emille Buziau. Buziau is per 1 februari overgestapt van Houthoff naar Florent. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van corporate en commercial litigation. Daarnaast adviseert hij over corporate governance en verricht hij interne onderzoeken naar mogelijke misstanden op dat gebied.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Van een groot kantoor naar een kantoor met veel minder advocaten. Waarom deze stap?
Dank je! Ik ben in mijn acht jaren bij Houthoff enorm goed opgeleid en heb daar met heel slimme mensen aan prachtige zaken gewerkt. Ik heb ook ontdekt dat ik als advocaat in een kleinere organisatie nog beter tot mijn recht kom. Met mijn ervaring en interesse in geschilbeslechting en corporate governance is Florent een logische keuze. Deze thema’s komen op een hoog niveau terug op alle vier de gebieden waarop Florent primair focust (Insolventierecht & Herstructurering, Corporate / M&A, Banking & Finance en een grote sectie Dispute Resolution). En door onze focus en omvang zijn we minder vaak conflicted dan onze buren op de Zuidas, zodat we ook via de verwijzingspraktijk heel mooie zaken doen.

Wat maakt corporate en commercial litigation zo interessant?
Het kunnen helpen van mensen in zakelijke conflictsituaties spreekt mij het meeste aan. Ik neem zo’n dossier dan zoveel mogelijk uit handen, zodat mijn cliënt zijn of haar tijd en energie in positieve zaken kan steken. Tot mijn plezier merk ik dat cliënten mij dat vertrouwen snel geven. Ook vertel ik graag verhalen en voel ik me soms een echte detective. Ik word heel enthousiast als ik begin met een leeg vel papier en door het lezen van stukken, spreken met de cliënt, brainstormen met kantoorgenoten, speuren op internet, etc. tot een strak en overtuigend verhaal kom.

U bent ook bestuurder van Blikverruimers, de organisatie die ernaar streeft de gemiddelde leeftijd van commissarissen te verjongen. Dat gemiddelde ligt nu erg hoog. Tegelijk verandert de maatschappij steeds sneller en neemt technologie een steeds belangrijkere rol in. Hoe ziet u die verhouding?
In mijn praktijk kom ik vaak zeer ervaren commissarissen tegen van wie ik veel leer, zowel inhoudelijk als procesmatig. Een beetje plagerig gezegd is deze generatie opgegroeid in een tijdperk waarin de fax gold als toppunt van vooruitgang en een werknemer vijftig jaar voor één baas werkte. Deze commissarissen blijven op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen door deze te ervaren, stukken te lezen en deskundigen te spreken, maar hun mindset is per definitie anders dan die van de gemiddelde dertiger. De groep oudere commissarissen zou wat mij betreft meer moeten openstaan voor een nieuwe, jongere generatie. Op die manier wordt jarenlange en zeer waardevolle ervaring gecombineerd met een verruimende blik en heeft een organisatie op het hoogste niveau structureel betere aansluiting met een volgende generatie (klanten, werknemers, kritische medemensen, etc.). Dit zal de kwaliteit van raden van commissarissen – en daarmee de organisaties waarop ze toezicht houden – sterk ten goede komen.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top