Erasmus-student wint Blenheim Scriptieprijs Vennootschapsrecht

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

De Blenheim scriptieprijs voor vennootschapsrecht is dit jaar gewonnen door Walther Haksteeg. In juli 2020 studeerde hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam cum laude af op de masterscriptie Schadeverhaal voor optiebeleggers na misleiding door beursvennootschappen. Daarvoor haalde hij een 9.

De bekendmaking van de winnaar van de Blenheim scriptieprijs voor vennootschapsrecht geschiedde dit jaar geheel online. Vorige week maakte het Amsterdamse advocatenkantoor Blenheim via LinkedIn de shortlist bekend. Daarop stonden, naast Haksteeg, Christian Posthouwer (Universiteit Utrecht) met de scriptie Toerekening van kennis aan concernvennootschappen en Leonie Bach Kolling (Radboud Universiteit Nijmegen) met haar scriptie Systematiek van bestuurdersaansprakelijkheid. In totaal waren er negen inzendingen.

De jury bestond uit Arjen Paardekooper (advocaat/partner bij Blenheim), Steef Bartman (advocaat en hoogleraar Corporate Group Liability aan de Universiteit Maastricht en emeritus hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden) en Michel Knapen van Celsus juridische uitgeverij. Deze laatste zal de scriptie van de winnaar in boekvorm uitbrengen. Haksteeg werkt momenteel als juridisch medewerker bij BVD Advocaten en wordt binnenkort beëdigd als advocaat.

Het was de derde keer dat de Blenheim scriptieprijs werd uitgereikt. In de eerste twee edities ging de prijs naar een student van de Radboud Universiteit: Mieke Lavreyen in 2018 (Grensoverschrijdende omzettingen in de praktijk) en Mathias Wielinga Carvajal in 2019 (Het onderzoek in de enquêteprocedure).

Foto: De genomineerden van de Blenheim Scriptieprijs voor Vennootschapsrecht kregen een envelop met de uitslag thuisgestuurd. Deze mochten ze pas tijdens de online bekendmaking openen. Linksboven: winnaar Walther Haksteeg, naast hem Christaan Posthouwer. Onder: Leonie Bach Kolling en Arjen Paardenkooper (Blenheim).

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Ook interessant:

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top