Van Ettekoven volgt Jaap Polak op

Delen:

Bart-Jan van Ettekoven
Bart Jan van Ettekoven. Foto Raad van State

Bart-Jan van Ettekoven wordt de nieuwe voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hij is op dit moment voorzitter van de Ruimtelijke-ordeningskamer van de Afdeling bestuursrechtspraak. Met ingang van 1 mei 2017 zal hij Jaap Polak opvolgen. Polak blijft lid van de Afdeling bestuursrechtspraak.

Mr. Bart Jan van Ettekoven (1959) is sinds januari 2014 lid van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hij was dat al tussen 2002 en eind 2007. Tussentijds was hij senior rechter en inhoudelijk adviseur bij de rechtbank Midden-Nederland. Van Ettekoven is daarnaast sinds 2009 hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de Universiteit van Amsterdam.

Voor het leven

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is de hoogste algemene bestuursrechter in Nederland. De Afdeling bestaat momenteel uit een voorzitter en 52 leden. Voor de benoeming van Bart Jan van Ettekoven heeft de Raad van State een unanieme aanbeveling gedaan.

Na de voordracht van de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan de ministerraad wordt de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak benoemd bij koninklijk besluit. De benoeming is voor het leven, wat inhoudt dat de functie tot de leeftijd van 70 jaar mag worden uitgeoefend.

Kees Streefkerk

Bij de Hoge Raad der Nederlanden heeft Kees Streefkerk een belangrijke carrièrresprong gemaakt. Hij wordt vicepresident van de civiele kamer van de Hoge Raad. De ministerraad heeft besloten hem voor te dragen op voorstel van minister Blok van Veiligheid en Justitie. De benoeming gaat in op 1 april 2017.

Streefkerk (1955) volgt Floris Bakels op die per 1 april 2017 is benoemd tot senior-rechter in de rechtbank Amsterdam. Streefkerk is op dit moment al raadsheer in de civiele kamer in de Hoge Raad. Hij is sinds 1 oktober 2004 lid van de Hoge Raad. Sinds augustus 2011 is hij tevens rechter in het Benelux-Gerechtshof.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven