Even voorstellen: Claudine Moenen

Delen:

In de rubriek ‘Even voorstellen’ stellen wij de ambassadeurs van Mr. Studenten aan jullie voor. Dit keer is Claudine Moenen aan de beurt.

Wat is je naam en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Claudine Moenen en ik kom uit Meerssen.

Aan welke faculteit studeer je en welk studieprogramma?
Ik studeer rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam.

Waarom ben je rechten gaan studeren?
Ik ben rechten gaan studeren omdat ik er altijd al erg geïnteresseerd in ben geweest. Op mijn middelbare moesten we een snuffelstage lopen en dat heb ik toen gedaan op de rechtbank in Maastricht. Voor mij was het toen duidelijk dat ik voor deze studie ging kiezen. Ik vind het vooral leuk dat je bezig bent met iets dat echt speelt in de wereld en je dagelijks terug ziet.

Wat vind je het leukste rechtsgebied en waarom?
Ik zit pas in mijn eerste jaar en heb dus nog niet heel veel vakken gehad. Op dit moment vind ik strafrecht wel het meest interessante vak dat ik heb gehad. Ik vind het vooral fascinerend omdat het raakt aan de belangen van de maatschappij en er heel veel discussies rondom ontstaat.

Wat vind je het minst leuke rechtsgebied en waarom?
Tot nu toe vond ik Europees recht het minst leuk. Mijn interesse lag hier sowieso al niet echt, waardoor ik er relatief weinig basis kennis van had en ik het dus vooral als ‘droge stof’ zag.

Wat zijn je juridische ambities voor de toekomst?
Zoals je eerder zag zit ik pas net in mijn eerste jaar en waar mijn ambities liggen vind ik dus nu ook nog een lastige vraag. Op dit moment probeer ik alle rechtsgebieden zo goed mogelijk te leren kennen, zodat ik een goede keuze kan maken voor mijn master. Ik heb wel altijd gezegd dat ik de Zuidas op wil en dit is dan ook waar ik nu het meeste heentrek.

Als je in een tijdmachine kon springen wat betreft je studie, wat zou je dan anders doen?
Op dit moment zou ik alles van het begin goed gaan bijhouden. Ik denk dat dit een fout is waar veel studenten in het begin van hun studie tegenaan lopen, waardoor het voor de tentamens nog wel eens stressen kan zijn.

Welke tip zou je meegeven aan ‘nieuwe’ rechtenstudenten?
Dit zou dan ook mijn tip zijn voor aankomende studenten. Ik vond zelf dat de overgang van de middelbare naar universiteit niet heel groot was. Alleen het zelfstandig plannen en bijhouden is wel iets waar een groot verschil kan liggen.

Waarom is het volgens jou nuttig om zelf juridische stukjes te schrijven?
Ik denk dat het nuttig is om zelf juridische stukjes te schrijven, omdat taal een groot deel is van de studie. Op deze manier ben je er toch de hele tijd mee bezig en leer je ook nog iets over het recht. De studie kan vaak een beetje droog zijn en op deze manier breng je er toch wat meer praktijk in.

Waarom moet iedereen Mr. Studenten in de gaten blijven houden de aankomende tijd?
Iedereen moet de komende tijd Mr. Studenten in de gaten houden omdat er heel veel leuke dingen aan gaan komen. We zijn nog maar net online en gaan ons best doen om er iets moois van te maken, waarbij jullie hulp meer dan welkom is! Zelf kunnen jullie namelijk ook content op de site plaatsen en ik denk dat het een mooie plek kan worden om verschillende aspecten van het recht uit te lichten.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven