Even voorstellen: Myrthe Pijnenborg

Delen:

In de rubriek ‘Even voorstellen’ stellen wij de ambassadeurs van Mr. Studenten aan jullie voor. Last but not least, Myrthe Pijnenborg.

Wat is je naam en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Myrthe Pijnenborg, ik kom uit ’s-Hertogenbosch.

Aan welke faculteit studeer je en welk studieprogramma?
Ik studeer aan de Tilburg Law School. Ik zit momenteel in de premaster  Rechtsgeleerdheid.

Waarom ben je rechten gaan studeren?                                                                                                                                                                                     Ik ben begonnen met een studie hbo-rechten (en heb deze ook afgerond). Ik had destijds nog geen heldere toekomstvisie op professioneel vlak, maar wist wel goed wat ik wel of juist niet leuk vond. Ik ben altijd al erg geïnteresseerd in zaken die spelen in de maatschappij en houd ervan om teksten te lezen. Daarnaast vind ik het altijd al erg interessant om zaken goed uit te zoeken en te begrijpen. Ook vind ik het leuk om te schrijven. Deze interesses zijn een goede basis voor een juridische studie en komen mooi samen in het verstrekken van juridisch advies.

Wat vind je het leukste rechtsgebied en waarom?
Mijn interesse ligt bij het privaatrecht. Ik vind vooral het arbeidsrecht en aansprakelijkheidsrecht erg interessant. Dit zijn uitdagende rechtsgebieden waar veel op het spel staat. Het gaat om zaken die erg belangrijk zijn in het leven van mensen. Ik wil de mensen daar op juridisch vlak graag in ondersteunen om de situatie waar mogelijk prettiger en duidelijker te maken. Daarnaast wil ik er graag zorg voor dragen dat een persoon krijgt waar hij of zij recht op heeft.

Wat vind je het minst leuke rechtsgebied en waarom?
Ik vind het bestuursrecht het minst leuk. De relaties tussen burgers onderling wekt mijn interesse meer dan de situaties waar de overheid bij betrokken is. Ik vind de vele mogelijkheden die het burgerlijk recht biedt, met ruimte voor discussie, erg interessant.

Wat zijn je juridische ambities voor de toekomst?
Ik ambieer een functie waarin ik juridisch advies kan geven. Het liefst doe ik dat met betrekking tot privaatrechtelijke vraagstukken. Ik wil het recht graag duidelijker en toegankelijker maken voor mensen. Hoe ik dit precies wil gaan vormgeven moet zich nog verder uitkristalliseren.

Als je in een tijdmachine kon springen wat betreft je studie, wat zou je dan anders doen?
Ik zou de tip die ik aan ‘nieuwe’ rechtenstudenten geef graag vanaf het begin van mijn studie zelf meer ter harte nemen.

Welke tip zou je meegeven aan ‘nieuwe’ rechtenstudenten?
Verlies je enthousiasme niet als je de studie aan het begin als veeleisend of chaotisch ervaart. Start wel direct met een actieve houding en ga ervoor, het is de moeite waard!

Waarom is het volgens jou nuttig om zelf juridische stukjes te schrijven?
Je kan hier erg veel van leren. Je leert namelijk om teksten te schrijven die taalkundig goed in elkaar steken en die daarnaast boeiend zijn om te lezen. Om een stuk te schrijven zal het vaak nodig zijn wat research te doen en ook hier leer je heel veel van.

Waarom moet iedereen Mr. Studenten in de gaten blijven houden de aankomende tijd?
Wij als Mr. Ambassadeurs zullen ons uiterste best doen om interessante juridische stukken te schrijven. Daarnaast is het ontzettend leuk dat jullie ook zelf een bijdrage kunnen leveren aan dit platform. Als je benieuwd bent hoe dit platform zich zal ontwikkelen en graag op de hoogte blijft van actualiteiten en nieuwtjes, dan raad ik je aan om Mr. Studenten in de gaten te houden.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven