Even voorstellen: Raz Ahmad

Delen:

In de rubriek ‘Even voorstellen’ stellen wij de ambassadeurs van Mr. Studenten aan jullie voor. Dit keer is Raz Ahmad aan de beurt.

Wat is je naam en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Raz, en ik kom uit Delft

Aan welke faculteit studeer je en welk studieprogramma?
Ik stuur aan de rechtenfaculteit in Leiden en ik volg de bachelor rechtsgeleerdheid.

Waarom ben je rechten gaan studeren?
Ik ben met de rechtenstudie begonnen vooral omdat ik besefte dat ik graag advocaat wilde worden. Maar zodra ik begon met de studie realiseerde ik mij ook dat de rechtenstudie ongelofelijk veel te bieden heeft. Je leert veel op meerdere gebieden, zo leer je niet alleen wat de effecten zijn van juridische vraagstukken in de samenleving, maar je haalt ook veel groeimogelijkheden uit de verschillende vakken. Voor mij is rechten de beste keuze geweest, vooral omdat ik mij heb kunnen ontwikkelen op het gebied van spreekvaardigheid en presenteren.

Wat vind je het leukste rechtsgebied en waarom?
Eigenlijk vind ik elk rechtsgebied wel interessant, vooral ook omdat je uit alle verschillende gebieden wel iets kunt halen. Maar het ondernemingsrecht vind ik dan toch het allerleukst, vooral omdat het zo actueel is en er altijd wel iets in ontwikkeling is. Puzzelen met wat de meest geschikte structuur is voor een onderneming en wat voor juridische en economische gevolgen dit heeft vind ik ook hartstikke leuk aan dit rechtsgebied!

Wat vind je het minst leuke rechtsgebied en waarom?
Dit vind ik een lastige vraag, maar als ik moet kiezen dan zou ik toch zeggen dat belastingrecht voor mij het minst leuke rechtsgebied is. Dit is vooral ook omdat de structuur van het belastingrecht mij niet goed ligt.

Wat zijn je juridische ambities voor de toekomst?
Mijn ambitie op dit moment is om de advocatuur in te gaan. Een carrière als advocaat lijkt me ontzettend mooi en ik dan ook niet wachten om de praktijk in te gaan. Maar voor nu geniet ik nog van mijn studietijd. Zo ga ik deze zomer met een mooie Honoursprogramma voor twee maanden in Hong Kong studeren. Hier kijk ik ontzettend naar uit!

Als je in een tijdmachine kon springen wat betreft je studie, wat zou je dan anders doen?
Ik heb vroeger weleens getwijfeld of ik wel rechten moest gaan studeren, en dit heb ik dan ook eerst uitgesteld. Dit was vooral omdat ik vanaf het MBO begon en niet zeker wist of een rechtenstudie voor mij was weggelegd. Achteraf gezien had ik niet zoveel hoeven twijfelen. Mijn ambities hebben mij gelukkig ver gebracht!

Welke tip zou je meegeven aan ‘nieuwe’ rechtenstudenten?
Mijn tip aan nieuwe rechtenstudenten is om je buiten de vakken die je krijgt zelf te verdiepen in rechtsgebieden die je interessant vindt door bijvoorbeeld juridische (vak)bladen te lezen. Het is heel goed om vanaf het begin af aan voor jezelf te verdiepen in het recht. Dit zal je ook later in de studie veel helpen!

Waarom is het volgens jou nuttig om zelf juridische stukjes te schrijven?
Het lezen van juridische stukken is natuurlijk ontzettend leerzaam, maar wanneer je het zelf schrijft ontwikkel je je pas echt. Bij het schrijven van juridische stukken ontwikkel je jouw schrijfvaardigheid en ook je begrip van het recht. Daarbij deel je je kennis met anderen en dat is natuurlijk ook heel mooi!

Waarom moet iedereen Mr. Studenten in de gaten blijven houden de aankomende tijd?
Mr. Studenten zal veel juridische stukjes publiceren over interessante aspecten van het recht en wat je allemaal als student kan doen om je skills als toekomstig professioneel jurist te verrijken. Als studenten is het natuurlijk heel mooi om hierover te lezen en te schrijven. Houd daarom Mr. Studenten komende tijd goed in de gaten!

(Raz was tot juni 2019 Mr. Studenten ambassadeur.)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven