Even voorstellen: Sophie van Dijk

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

In de rubriek ‘Even voorstellen’ stellen wij de ambassadeurs van Mr. Studenten aan jullie voor. Dit keer is Sophie van Dijk aan de beurt.

Wat is je naam en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Sophie van Dijk en ik kom uit Oosterhout.

Aan welke faculteit studeer je en welk studieprogramma?
Sinds september 2017 studeer ik aan de juridische faculteit van Tilburg University. Hier volg ik momenteel de premaster Ondernemingsrecht (met civiel effect). In september 2018 zal ik starten met de master Ondernemingsrecht. Daar heb ik erg veel zin in.

Waarom ben je rechten gaan studeren?
Ik ben rechten gaan studeren vanwege mijn interesse in de maatschappij en vooral omdat ik het een mooie uitdaging vind om mijzelf telkens te verdiepen in (ingewikkelde) juridische kwesties. Ik haal er veel voldoening uit om zulke kwesties precies uit te zoeken en om uiteindelijk de belangen van een cliënt te mogen behartigen.

Wat vind je het leukste rechtsgebied en waarom?
Ondernemingsrecht vind ik het leukste rechtsgebied. Vooral omdat het zeer dicht bij de praktijk ligt. Je hoeft de krant maar open te slaan en je zult iets tegenkomen wat met het ondernemingsrecht te maken heeft. Naast natuurlijk de juridische aspecten vind ik zowel de organisatorische, economische als financiële aspecten van het ondernemingsrecht interessant.

Wat vind je het minst leuke rechtsgebied en waarom?
Zoals ik het bestuursrecht ken uit de boeken, spreekt dit rechtsgebied mij het minst aan. Misschien omdat het vaak wat onoverzichtelijk lijkt. Al hoor ik wel dat het bestuursrecht in de praktijk toch anders en veel leuker blijkt te zijn!

Wat zijn je juridische ambities voor de toekomst?
Mijn juridische ambitie is zeker om de advocatuur in te gaan. Na twee ontzettend leerzame stages, waaronder bij Van Iersel Luchtman Advocaten, en verschillende bijbanen bij advocatenkantoren ben ik erachter gekomen dat ik het een uitdaging vind om juridische vraagstukken uit te zoeken en daarbij mijn creativiteit kan gebruiken. Ook wil ik de beste resultaten behalen en ik vind het erg mooi om mensen te kunnen voorzien van juridisch advies.

Als je in een tijdmachine kon springen wat betreft je studie, wat zou je dan anders doen?
Niets, ik heb ontzettend veel geleerd tijdens mijn opleiding HBO-Rechten. Daar heb ik veel praktijkgerichte juridische kennis opgedaan, ook vanwege de twee stages die ik heb gelopen. Ik merk echt dat ik hierdoor al een heel goede basis heb wat betreft mijn kennis over het recht.

Welke tip zou je meegeven aan ‘nieuwe’ rechtenstudenten?
Je moet voor de meeste vakken erg veel literatuur bestuderen, daarom is goed kunnen plannen erg belangrijk!

Waarom is het volgens jou nuttig om zelf juridische stukjes te schrijven?
Ik vind het leuk om mij bezig te houden met actuele ontwikkelingen omtrent het recht en het maakt het nog leuker om medestudenten hiervan op de hoogte te houden. Met het schrijven van juridische artikelen ontwikkel ik natuurlijk ook mijn schrijftalent.

Waarom moet iedereen Mr. Studenten in de gaten blijven houden de aankomende tijd?
Via Mr. Studenten kan iedereen veel interessante artikelen vinden. Helemaal leuk aan Mr. Studenten is dat het een platform voor en door studenten is. Naast juridisch inhoudelijke artikelen zullen er ook updates van verschillende faculteiten worden geplaatst. Kortom, het meest relevante nieuws uit het hele land kun je terugvinden op het nieuwe online platform van Mr. Studenten.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Gemeente Pijnacker-Nootdorp zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top