Fabian den Hartog (Greenberg Traurig) presenteerde coronaproof alleen voor de camera

Student-stagiair van de week is Fabian den Hartog. “De grote hoeveelheid oprechte positieve reacties die ik heb ontvangen van de advocaten en partners van het kantoor voor mijn bijdrage zie ik als een groot succes.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Fabian den Hartog (22) heeft afgelopen februari zijn bachelor rechten behaald aan de Universiteit Utrecht. Aanstaande september begint hij aan de master Civiel recht. Sinds eind februari loopt Fabian een kantoorbrede stage bij Greenberg Traurig te Amsterdam.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Greenberg Traurig trok mij erg aan voor een stage, omdat ik tegen het einde van mijn bachelor erg brede interesses had (en nu nog steeds heb). Daardoor wilde ik graag in de praktijk kennismaken met veel verschillende rechtsgebieden, om zo te ontdekken wat het meeste bij me past voor het kiezen van mijn specialisatie. Een kantoorbrede stage was dus wat ik zocht, maar wel bij een commercieel kantoor, waar toffe, grote zaken worden behandeld. Greenberg Traurig is een van de weinige kantoren in Nederland waar je dit vindt.

Wat moet je zoal doen?
Mijn werkzaamheden zijn erg gevarieerd en dat is een van de grootste pluspunten van deze stage. Zo werk ik vaak juridische vraagstukken uit in memo’s en e-mails voor de advocaten, mag ik meedenken over processtukken en help ik met het opstellen van contracten of andere stukken voor cliënten.

Bevalt je stage? En wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
De stage bevalt erg goed. Ik zal nooit meer vergeten dat ik tijdens de jurisprudentielunch een artikel heb besproken voor de hele vastgoedsectie van het kantoor. Maar dan wel coronaproof in mijn eentje voor de camera in een vergaderzaal.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Een enkele keer heb ik iets te veel hooi op mijn vork genomen wat betreft de verschillende opdrachten die ik op me nam. In verband met de druk werd het minder leuk om de opdrachten te maken. Achteraf gezien was het niet nodig om zoveel dingen tegelijkertijd aan te nemen.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Gelukkig heb ik nog geen echte ‘blunder’ gemaakt. Mijn grootste succes zie ik in de grote hoeveelheid oprechte positieve reacties die ik heb ontvangen van de advocaten en partners van het kantoor voor het werk dat ik voor hen heb gedaan en dat zij mijn werk ook echt gebruiken.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Absoluut. Door deze stage ben ik erachter gekomen dat mijn interesses het meeste liggen bij het procederen over met name vermogensrechtelijke civiele geschillen. Ik heb dus gekozen voor een master Civiel recht. Daarnaast heb ik op deze stage gezien hoe leuk ik dit werk in de praktijk vind. Vooral op een kantoor zoals Greenberg Traurig met een erg leuke sfeer en een groep stuk voor stuk ijzersterke professionals, die altijd erg aardig en benaderbaar zijn.

En tot slot: Als je dan toch in quarantaine zou moeten, met wie zou je dan een paar dagen ‘opgesloten’ willen zitten?
In dat geval zou ik kiezen voor Daniël Arends. Dan worden het tenminste een paar grappige dagen.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top