FC Utrecht stapt naar voorzieningenrechter om Europees voetbal

Delen:

Afgelopen donderdag maakte de KNVB een aantal besluiten omtrent de verdeling van de tickets voor het Europees voetbal voor aankomend seizoen. Aangezien het huidige Eredivisieseizoen geen doorgang meer kan vinden, heeft de voetbalbond besloten op basis van de huidige stand een toekenning te maken van de tickets: de Domstedelingen vallen precies buiten de boot. FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren stelde direct alles op alles te gaan zetten om het besluit van de KNVB juridisch aan te vechten.

Het besluit stoot FC Utrecht op twee punten tegen de borst: allereerst wordt een Europees ticket vergeven aan Willem II. De Tilburgers staan vijfde en hebben één wedstrijd meer gespeeld dan FC Utrecht. FC Utrecht staat zesde, drie punten achter op Willem II, maar heeft wel een veel beter doelsaldo.

Ten tweede het feit dat Utrecht finalist is in de TOTO KNVB Beker. Die finale zou eigenlijk op zondag 19 april plaats hebben moeten vinden, tegen Feyenoord, dat derde staat in de Eredivisie. De winnaar van deze bekerfinale wordt elk jaar automatisch geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Nu de finale niet gespeeld kan worden, geeft dat voor de KNVB echter aanleiding het bekertoernooi niet meer mee te laten wegen in de verdeling van tickets voor Europees voetbal. Het bijbehorende ticket gaat nu naar de nummer drie van de Eredivisie. Dat is, wrang genoeg voor de Utrechters, mede-bekerfinalist Feyenoord.

Niet zonder meer kansloos

FC Utrecht meent dat het op sportieve gronden recht heeft op een ticket voor Europees voetbal, gezien hun plaats op de ranglijst en het behalen van de bekerfinale. Advocaat Christian Visser, op twitter actief als @Voetbaladvocaat, acht FC Utrecht niet zonder meer kansloos. De voorzieningenrechter zal gaan kijken of de KVNB haar eigen reglementen gevolgd heeft bij het maken van de beslissing en of die beslissing redelijk was, aldus Visser. Hij sluit niet uit dat de voorzieningenrechter FC Utrecht in het gelijk zal stellen.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven