Ferdous Ameri (Allen & Overy) kon zijn master blunderkunde niet inzetten

Student-stagiair van de week is Ferdous Ameri. Ferdous loopt stage bij Allen & Overy. Nu nog in Nederland, maar hij mag ook een periode bij het kantoor in Londen doorbrengen. “Ik voel me stiekem wel een beetje speciaal.”

Delen:

Ferdous Ameri is 25 jaar en is momenteel bezig met de duale master Onderneming & Recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij verwacht in december 2022 af te studeren. Ferdous loopt van mei tot en met juli stage bij Allen & Overy op de afdeling Corporate.

Waarom heb je voor Allen & Overy gekozen?
Ik heb vorig jaar een student-stage gelopen bij een groot Nederlands advocatenkantoor waarvan jaren geleden een deel Allen & Overy is geworden, en daarnaast heb ik een werkstudentschap gedaan bij een boutique kantoor. Een stage bij A&O als Nederlands advocatenkantoor met een groot internationaal netwerk was voor mij dus een uitgelezen kans om een heel andere kant van de advocatuur te zien. Ik kom hier veel meer te weten over hoe het internationale karakter van een kantoor invloed heeft op de dagelijkse werkzaamheden van een advocaat. Zo heb ik straks veel kanten van de commerciële advocatuur gezien en kan ik me goed oriënteren op mijn toekomst. Bij een stage is het voor mij niet alleen belangrijk om erachter te komen wat ik leuk vind, maar ook om te ontdekken wat ik misschien minder leuk vind.

Wat mij specifiek aan A&O interessant leek is dat het Corporate team ook veel werkt aan Public M&A, een praktijk waar ik nog niet mee in aanraking was gekomen. Ik was nieuwsgierig naar het proces van een IPO (beursgang) en de regulatoire ‘trials and tribulations’ die vaker bij grote beurstransacties komen kijken, zoals concentratiemeldingen en prospectussen. Als kers op de taart is het natuurlijk ontzettend leuk dat ik een periode bij het kantoor in Londen mag doorbrengen. Een stage in het buitenland is voor rechtenstudenten niet vanzelfsprekend, dus ik voel me stiekem wel een beetje speciaal.  

Wat moet je zoal doen?
Een beetje koffie halen en printjes maken, the usual – nee hoor, mijn werkzaamheden variëren behoorlijk. Dat maakt M&A vaak ook heel leuk. De ene keer houd ik me bezig met het schrijven van memo’s over verschillende onderwerpen binnen voornamelijk het ondernemingsrecht. Op andere momenten ondersteun ik advocaten bij het opstellen en controleren van overeenkomsten die zien op de grote overnames die door ons Corporate team begeleid worden.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Ik mag dan wel voor een meestertitel gaan, maar een master blunderkunde heb ik al lang geleden behaald. Gelukkig heb ik bij A&O nog geen échte blunders gemaakt. Wel was ik op mijn eerste dag vrolijk het pand aan het verkennen totdat een mevrouw mij aansprak en mij vertelde dat ik inmiddels bij een ander bedrijf aan het rondlopen was.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Ik was al redelijk zeker dat ik mijn carrière in de advocatuur wilde starten. Deze stage heeft dat zeker bevestigd. Vooral een carrière waarbij je geregeld in contact bent met internationale cliënten en collega’s lijkt mij een gave ervaring.

Waar denk je over tien jaar te staan?
Ik hoop dan in ieder geval een mooie, juridische carrière opgebouwd te hebben. Of ik mijn hele leven alleen advocaat zal zijn, dat weet ik niet. Ik heb ook een echte liefde voor ondernemerschap. Hopelijk kan ik dat ooit combineren.

 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven