Franc Wilmink benoemd in bestuur Pensioenfonds Notariaat

Franc Wilmink is op voordracht van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) benoemd in het bestuur van Pensioenfonds Notariaat. Hij volgt Eric Greup op.

Delen:

Franc Wilmink benoemd in bestuur Pensioenfonds Notariaat

“Franc Wilmink (1961) is als notaris en voormalig voorzitter van de KNB (2003 – 2007) goed bekend met wat er leeft in het notariaat. Kennis over pensioen deed hij onder meer op als lid van het verantwoordingsorgaan van voormalig Stichting Notarieel Pensioenfonds”, aldus Pensioenfonds Notariaat.

Franc Wilmink volgt Eric Greup op, die jarenlang betrokken was bij de notariële pensioenfondsen, waarvan de laatste zes jaar als werkgeversvoorzitter van Pensioenfonds Notariaat. Onder zijn voorzitterschap fuseerden in 2017 de twee pensioenfondsen in het notariaat tot dit fonds. “Het leidde tot aanzienlijke kostenbesparingen en verdere professionalisering van het fonds.”

Keuze voor technisch voorzitter

Ook heeft het fonds gekozen voor een nieuw bestuursmodel, waarbij wordt gewerkt met een technisch voorzitter. Voorheen werd gewerkt met een werkgevers- en werknemersvoorzitter, die jaarlijks van stoel wisselden. In het nieuwe bestuursmodel is gekozen voor een technisch voorzitter zonder stemrecht. “Dit maakt het mogelijk de overige bestuursleden in te zetten voor commissies en zogenoemde sleutelfuncties. Gezien de eisen die worden gesteld aan functiescheiding, maakt dat de verdeling van rollen en taken gemakkelijker.”

Op dit moment loopt de selectieprocedure voor de technisch voorzitter. Tot de aanstelling van de nieuwe technisch voorzitter neemt Eric Greup die rol op zich. De technisch voorzitter hoeft niet afkomstig te zijn uit de notariële beroepsgroep. De focus bij de selectie kan daardoor veel meer liggen op pensioenkennis en -ervaring. “Dit maakt verdere professionalisering van het bestuur mogelijk.” In het afgelopen jaar werden vanuit die visie bestuurders Laetitia de Leede (vertegenwoordiger medewerkers in het notariaat), Piet Molenaar en Tanja Stanoevska (vertegenwoordiger pensioengerechtigden) benoemd.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven