‘Fusieproblemen OM na de zomer voorbij’

Delen:

Connect-puzzelstukjesDe problemen bij het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant zijn kort na de zomer voorbij. Dat verwacht plaatsvervangend hoofdofficier van justitie John Remmerswaal. Strafrechtszaken in Middelburg zullen dan minder vaak op de lange baan worden geschoven.

Strafrechtadvocaten en rechters hebben forse kritiek op het functioneren van het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant. Sinds de herziening van de gerechtelijke kaart is het volgens hen goed mis daar. Door de herindeling zijn de parketten Breda en Middelburg samengevoegd, maar dat blijkt slecht uit te pakken voor de strafrechtspleging in Zeeland. Er zijn met name logistieke en communicatieve problemen waardoor onder meer geregeld dossiers zoek raken of incompleet zijn als gevolg waarvan zaken langer dan nodig moeten worden aangehouden.

Tegenover de Omroep Zeeland erkent John Remmerswaal de kritiek. Hij zegt dat het moeilijker is dan verwacht om de verschillende manieren van werken op elkaar af te stemmen. Er is inmiddels veel overleg geweest tussen medewerkers van het OM en de advocatuur, om zaken beter op elkaar af te stemmen. Ook is er extra personeel aangenomen.

Maar Zeeuwse advocaten zijn bang dat het hier niet meer om aanloopproblemen gaat, maar dat de moeilijkheden structureel zijn. Remmerswaal wijst dat van de hand. Hij gaat er vanuit dat het gefuseerde Openbaar Ministerie in Breda na de zomer weer goed functioneert. Met de oproep van advocaten in Zeeland om de fusie ongedaan te maken en het OM terug te verhuizen naar Middelburg, is hij het dan ook niet eens. (bron: Omroep Zeeland)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven