Geen lezing, advocaten gaan fietsen

Delen:

Foto: Pixabay

Het jaarlijkse ritueel op menig advocatenkantoor: hoe gaan we deze keer de relatiemiddag invullen? Bij Bierman Advocaten (Tiel) kiezen ze niet voor wéér een juridische activiteit. Het wordt een fietstocht, maar niet dan nadat de aansprakelijkheid goed is geregeld.

Op vrijdag 16 juni organiseert Bierman Advocaten in samenwerking met Rabobank West Betuwe en Van der Valk Vitaal de Giro di Betuwe. Een aantal kantoorgenoten zal dan met cliënten en andere relaties een fietstocht van 51 kilometer volbrengen. Mathijs Algra (sectie insolventie en herstructurering) spreekt van een ‘ongedwongen’ sfeer waarin advocaten en andere wielrenners met elkaar kunnen kennismaken. Voorafgaand aan de koers geeft assistent-bondscoach Thijs Hagelstein (trainer van Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk) een presentatie.

Er kunnen maximaal vijftig deelnemers meefietsen en de aanmeldingen gaan hard, zegt Algra. Ze kunnen fietsen in drie groepen: beginners, gemiddelden en gevorderden, “hoewel het niet de bedoeling is als eerste de finish te halen”.

De ‘echte’ Italiaanse Giro is in juni al lang afgelopen. Toch is de Bierman fietstocht geen Tour de Betuwe geworden. Dit komt door het afsluitende hapje. “Weer een barbecue zagen we niet zitten, dus we hebben een echte Italiaanse pizzaboer geregeld. Toen was de naam ‘Giro’ snel gevonden.”

Het mag dan wel een niet-juridische activiteit zijn, het recht is nooit ver weg. Algra is bekend met de werkgeversaansprakelijkheid tijdens personeelsactiviteiten en heeft hiervoor al een extra verzekering afgesloten.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven