Geen prijs voor project mediation in strafzaken

Delen:

30 okt Geen prijs
Helaas, geen prijs... Foto: Bob Dmyt/Pixabay

Het is het project Mediation in Strafzaken niet gelukt om de Crystal Scales of Justice Prize, van de European Commission for the Efficiency of Justice (CEPEJ), in de wacht te slepen. Winnaar werd de Sloveense Hoge Raad.

Het Nederlandse project Mediation in Strafzaken was een van de vier genomineerden voor deze prijs. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan innovatieve en efficiënte praktijken in het functioneren van de rechtspraak, juridische procedures en de organisatie van de gerechten. Alleen projecten die al zijn geïmplementeerd en die ook in andere jurisdicties zouden kunnen worden gebruikt, komen in aanmerking voor de prijs.

De Hoge Raad van Slovenië ging met de eer strijken. Deze had het project IKS ingediend – Izboljanje kakovosti sodstva, ofwel: verbetering van de kwaliteit van de rechtspraak. Onderdelen van dat project waren een verbetering van de kwaliteit van de staf, waardoor ook de tevredenheid van rechters en juridische medewerkers werd verhoogd en werkomstandigheden werden verbeterd, een betere communicatie tussen rechters en rechtzoekenden en een verhoging van het vertrouwen in de rechtspraak.

Concurrentie

Het Nederlandse project Mediation in strafzaken naast de Slovenen nog concurrentie van een project over digitale rechtspraak (Spanje) en een project over harmonisatie van processen, wat leidt tot betere dienstverlening en prettige werkomstandigheden in de gerechten (België).

De prijs werd uitgereikt in Oslo, op de internationale dag voor de rechtspraak (25 oktober).

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven