Gegevensbeveiliging, van uw klant en van uzelf

Advocaten zoals u hebben toegang tot gevoelige informatie. U hebt ook toegang tot vertrouwelijke gegevens die u door uw cliënten zijn toevertrouwd. Informatie is immers essentieel voor de advocatenpraktijk. Daarom mag het lekken van gegevens nooit gebeuren.

Delen:

Met de technologie van vandaag en het internet, ben ik er 100% zeker van dat de meeste van uw gegevens, zo niet alle, nu in uw computers staan. Helaas is het wereldwijde web niet alleen maar regenbogen en vlinders. Cyberaanvallen zijn werkelijk en dichterbij dan u denkt. Wees niet het volgende slachtoffer, VPN’s kunnen u en de gegevens van uw klanten beschermen tegen mogelijke online inbreuken op informatie.

Wat is een VPN?

Een VPN of Virtual Private Network is een dienst waarmee u op een veilige manier toegang krijgt tot het internet door uw verbinding via een server te routeren en uw online activiteiten te verbergen. Een VPN werkt door gebruik te maken van het gedeelde openbare netwerk met behoud van privacy door middel van beveiligingssystemen en tunneling protocollen.

Hier is hoe een VPN zal werken voor een advocaat zoals u. Weet dat technisch gezien, een VPN produceert een veilige verbinding tussen uw computer en een server op het internet. Naast het voorkomen van aanvallen van hackers, zullen uw gegevensoverdrachten gecodeerd zijn wanneer u online bent.

Waarom heb ik een VPN nodig?

Wat betekent het om een goede advocaat te zijn? Ervaring? Vaardigheden? Wel, u weet dat u als advocaat deel uitmaakt van een juridische gemeenschap. Dit maakt u niet alleen verantwoordelijk voor de privacy van de cliënt, maar ook voor die van uzelf. Met een enorme stroom gegevens binnen handbereik, van gevoelige informatie over een zaak tot gerechtelijk bewijsmateriaal, is wat u op uw computer hebt staan verleidelijk voor online roofdieren.

Stelt u zich eens voor: u gaat naar uw favoriete café, bestelt een kopje koffie, en gaat op uw favoriete plekje zitten. Vervolgens opent u uw laptop, logt u in op de gratis WIFI-verbinding en opent u de e-mails van uw klanten. Die onschuldig lijkende routine is eigenlijk gevaarlijk omdat je niet weet wie die verbinding in de gaten houdt. Een openbare verbinding is vrij spel voor iedereen die toegang heeft tot dat netwerk en kan spioneren en gluren naar uw online activiteiten.

Om mogelijke inbreuken op klantgegevens te voorkomen terwijl u op de luchthaven werkt of op andere plaatsen die openbare WIFI aanbieden, kunt u een VPN gebruiken als voorhoede. Op deze manier worden gegevens versleuteld op servers, dus pogingen om uw online communicatie te bespioneren zullen resulteren in niets anders dan een hoop gebrabbel.

Voordelen van VPN

Ik weet dat u, als advocaat, van nature sceptisch bent, dus ik zal mijn zaak blijven opbouwen door de voordelen van een VPN aan te halen.

  • Het beschermt de privacy van de klant door alle online informatie te beveiligen.
  • De vertrouwelijke informatie van de advocaat-cliënt mag niet in verkeerde handen vallen.
  • Het beschermt uw gegevens en browsegeschiedenis op alle apparaten, zoals laptops, desktop, tablets en smartphones.
  • Het versleutelt alle gegevens die in en uit uw computer gaan.
  • Het beschermt uw rekeningen tegen ongeoorloofde toegang.
  • Zorg ervoor dat uw wachtwoorden beveiligd zijn tegen diefstal.
  • Hiermee kunt u uw bedrijf online beheren terwijl u anoniem blijft.

Als u een VPN hebt, wordt uw internetactiviteit niet gevolgd door derden, die uw online acties in de gaten willen houden. Hackers kunnen de websites die je bezoekt in de gaten houden, je downloads, of controleren of je communicatie-apps zoals Skype en alle social media-platforms gebruikt. Als u op zoek bent naar een VPN om uw herkomst IP afgeschermd te houden van mogelijke aanvallers en identiteitsdieven, download  Surfshark’s officiële website.

Potentiële bedreigingen

U denkt misschien, wat is daarbuiten? Om eerlijk te zijn, er zijn tonnen veiligheidsbedreigingen op het wereldwijde web. En u, als advocaat, met verleidelijke informatie tot uw beschikking, bent een aantrekkelijke prooi.

Kwaadaardige sociale links

Bijna iedereen gebruikt social media platforms, en hackers weten dat. Voorheen namen ze genoegen met het verzenden van gevaarlijke links naar nietsvermoedende gebruikers via e-mail. Maar nu er informatie wordt verspreid om dit tegen te gaan, zijn ook cybercriminelen op deze trend ingesprongen. Tot nu toe hebben ze hun illegale activiteiten verplaatst naar sociale mediaplatforms zoals Facebook en Twitter.

Valse apps

Met de toename van smartphones worden ook Google Play en de Apple Store niet gespaard door cybercriminelen. Zo verschijnen er bijvoorbeeld namaakversies van een populaire app die zich voordoen als de authentieke. Als u deze op uw telefoon installeert, wordt u besmet met schadelijke malware waarmee hackers naar binnen kunnen sluipen en uw systeem kunnen overnemen.

Spear Phishing

Dit is een andere vorm van phishing om toegang te krijgen tot privégegevens. Spear phishing richt zich op bepaalde personen of organisaties door eruit te zien als een geldige en betrouwbare bron. Als u erin trapt, kunnen ze toegang krijgen tot gevoelige informatie zoals banklogins en andere privégegevens.

Wrap-Up

Advocatenkantoren en individuele advocaten hebben toegang tot gevoelige informatie. Cliënten zijn immers bereid om advocaten royaal te betalen voor juridische diensten en zelfs geheime informatie vrij te geven om hen te helpen met hun zaken. Het is dan ook niet meer dan logisch dat zij eisen dat advocatenkantoren en advocaten alle maatregelen zouden nemen om hun privé-informatie te beschermen.

Hoewel het oprukkende technologische tijdperk een revolutionaire verschuiving in advocatenkantoren heeft teweeggebracht, kunnen we niet ontkennen dat dit ook online veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Wapen u dus en zorg dat u en uw cliënten veilig zijn. U weet immers niet wie er achter elke webpagina op de loer ligt, wachtend op een moment om toe te slaan.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven