Geld voor gouden tip over aanslag op advocaat

Delen:

Vuurwapen Pixabay
Foto: Pixabay

De hoofdofficier van justitie van het Arrondissementsparket Overijssel heeft een beloning van 17.500 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de daders van de aanslag op de Nederlandse advocaat Philippe Schol in zijn woonplaats Gronau (Duitsland).

De advocaat werd op 6 november 2019 op de Losserstrasse in zijn woonplaats beschoten vanuit een rijdende auto. Hij liet op dat moment zijn hond uit. Het slachtoffer raakte levensbedreigend gewond en heeft aan de aanslag blijvend letsel overgehouden.

Sportschool

Het slachtoffer werkt als curator bij het faillissement van de sportschool Olympic Gym in het Nederlandse Losser, vlak bij Gronau. De politie doet onderzoek naar een mogelijk verband tussen de aanslag en het faillissement. Inmiddels zit in het pand van het failliete Olympic Gym een nieuwe sportschool, met een nieuwe eigenaar, onder de naam De Sportfabriek.

In januari 2019 kwamen bij de nieuwe sportschool De Sportfabriek twee mannen langs. De politie wil graag met deze twee mannen in contact komen. Het is niet bekend of zij iets met de beschieting te maken hebben. De mannen worden momenteel niet gezien als verdachten.

Het uitloven van tipgeld werd bekendgemaakt in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven