Goede arbeidsmarkt

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Remco Feuth - Voxius

Remco Feuth: “Sinds de start van de financiële crisis in 2008 stijgt de beurs, overall gezien, nu al bijna 3500 dagen aaneen. De langste bullmarkt ooit. Ook deze cyclus zal een keer onderbroken worden. De arbeids-markt voor bedrijfsjuristen is nu dus (nog) zonder meer goed. Van ervaren professionals wordt echter wel steeds vaker verwacht dat ze niet alleen vakspecialist zijn. Bedrijfsjuridische afdelingen zijn steeds meer een geïntegreerd bedrijfsonderdeel geworden in de waardeketen. Van bedrijfsjuristen wordt dan ook verwacht dat ze business impact hebben. Simpel gezegd: zo efficiënt mogelijk waarde toevoegen. Dit maakt hun rol ook breder, en mijns inziens interessanter.

Ook CSR (corporate social responsibility) is vaker onderdeel van de afdeling legal. Zo is er veel vraag naar juristen bij bedrijven die in de transitie zitten naar duurzaamheid. Fintech en andersoortige platformen hengelen naar IT-juristen en in het bedrijfsleven in zijn algemeenheid is plaats voor breed opgeleide civilisten.”

Remco Feuth is consultant bij Voxius.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top