Gratis online cursus: De aandeelhoudersovereenkomst

In deze gratis cursus van PO-Online bespreekt mr. Pien van Veersen de verschillende onderdelen van de aandeelhoudersovereenkomst. Na het volgen van deze cursus weet u hoe u deze uitlegt, beoordeelt en opstelt.

Delen:

Bepaalde specifieke elementen van de aandeelhoudersovereenkomst, zoals governance van de vennootschap, bepalingen over overdracht van aandelen, geschiloplossing en boilerplates, worden in detail behandeld. Hierbij wordt de tijd genomen om de verschillende variaties te bespreken die er in onderhandelingen mogelijk of gebruikelijk zijn. In deze cursus wordt uitgegaan van de situatie bij de bv.

Na afloop van deze cursus kunt u:

  • een aandeelhoudersovereenkomst opstellen en uitonderhandelen;
  • in een due diligence onderzoek een aandeelhoudersovereenkomst beoordelen;
  • aan de cliënt uitleggen hoe de bepalingen van een aandeelhoudersovereenkomst werken en wat zij betekenen.

De docent

Pien van Veersen is M&A partner bij Orange Clover en heeft ruim 18 jaar ervaring als overnameadvocaat. Zij heeft de eerste 13 jaar van haar carrière gewerkt bij Loyens & Loeff (waarvan 2,5 jaar in Londen) en is sinds 2015 partner bij Orange Clover. Pien adviseert in ondernemingsrechtelijke aangelegenheden en is gespecialiseerd in overnames (zowel private equity als strategisch en zowel publiek als privaat), joint ventures, corporate governance en aanverwante regulatoire zaken, zoals op het gebied van anti-marktmisbruik. Zij doceert aan Nyenrode Business University en publiceert regelmatig in juridische tijdschriften over zaken die relevant zijn voor de private en publieke M&A markt. Zij werkt regelmatig voor partijen als Gilde Buy Out Partners, Waterland, TenCate, Fortino Capital, Korian, Capital A.

Liever een andere proefcursus uitproberen?

Dat kan! Om uw kennis te laten maken met ons cursusaanbod kunt u gratis en geheel vrijblijvend alle onderstaande proefcursussen ter waarde van 1, 2 of 3 PO-punten volgen*. Voor één cursus naar keuze krijgt u de punten toegekend:

Waarom nascholen bij PO-Online?

U maakt graag gebruik van kwalitatief hoogstaande nascholing, maar heeft geen tijd om daarvoor dagen weg te zijn. Met ons nascholingspakket heeft u toegang tot ruim 90 cursussen, ontwikkeld in samenwerking met de beste docenten uit uw vakgebied. Daarnaast krijgt u als abonnee ook toegang tot de cursussen van accountants, fiscalisten en notarissen. Dat zijn gezamenlijk meer dan 260 cursussen!

  • Efficiënt nascholen wanneer het u uitkomtOrde van Advocaten Noord-Holland
  • Onbeperkt toegang tot een uitgebreid cursusaanbod
  • Vakinhoudelijk en actueel
  • Vooraanstaande docenten
  • Altijd en overal toegang tot relevante vakkennis

Wilt u kennismaken met de online nascholing van PO-Online?

Vraag dan hier gratis en vrijblijvend een proefcursus aan of bekijk ons cursusaanbod.

Wilt u meer ontdekken over PO-Online?

Dan kunt u hier meer informatie vinden over ons uitgebreide cursusaanbod, proefcursussen en abonnementen. U kunt ook contact met ons opnemen via de volgende kanalen:

Tel: 030 – 26 44 100
E-mail: info@po-online.nl
Website: www.po-online.nl

*De online proefcursussen zijn onderhevig aan verandering. Kijk voor het actuele aanbod op onze website.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven