Gratis online cursus: ‘Recente rechtspraak Strafrecht 2021-I’

In deze cursus worden de belangrijkste ontwikkelingen van het kwartaal oktober-december 2020 besproken. Mr. W.J. Ausma gaat in op verschillende arresten met betrekking tot zowel actief als passief geweld. Hij bespreekt onder meer een arrest betreffende een ruzie over een taxirit, betrapping tijdens inbraak en het arrest aangaande de ‘’Blokkeerfriezen’’.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Tevens wordt jurisprudentie over strafvermindering in hoger beroep, mishandeling en niet-ontvankelijkheid van het OM door ernstige vormverzuimen besproken.

Na afloop van deze cursus:

  • bent u op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in de jurisprudentie met betrekking tot het Strafrecht;
  • kunt u deze ontwikkelingen toepassen in de dagelijkse praktijk.

Vraag de gratis cursus aan

De auteur
mr. W.J. Ausma
Willem Jan Ausma is sinds 1995 advocaat en onderscheidt zich volgens anderen door zijn moderne, zakelijke uitstraling en zijn krachtige pleidooien en gloedvolle betogen. Hij geldt als een van de toonaangevende advocaten in Utrecht en heeft al veel cliënten bijgestaan in spraakmakende zaken waaronder de Hofstadzaak (Jason W.) en samen met Onno de Jong het Passageproces (Fred R.), het grootste liquidatieproces in de Nederlandse strafrechtgeschiedenis.

Willem Jan Ausma is auteur van diverse juridische uitgaven, redacteur van het tijdschrift Praktijkwijzer Strafrecht, doceert bij diverse opleidingsinstituten, geeft geregeld gastcolleges en lezingen en is blogger bij het blad Mr.

Probeer nu een gratis proefcursus
Ervaar zelf het gemak van online nascholen bij PO-Online. Maak kennis met ons cursusaanbod en probeer gratis en vrijblijvend een proefcursus ter waarde van 1, 2 of 3 PO-punten. U kunt alle onderstaande proefcursussen volgen. Voor één cursus naar keuze krijgt u de punten toegekend:

Waarom nascholen bij PO-Online?
U maakt graag gebruik van kwalitatief hoogstaande nascholing, maar heeft geen tijd om daarvoor dagen weg te zijn. Met de online nascholing van PO-Online kunt u kiezen uit 260 onderwerpen die u kunt volgen op een moment dat het voor u uitkomt. Wordt u even weggeroepen door een belangrijke cliënt? U kunt onze cursussen pauzeren en hervatten op ieder moment.
Nederlandse Orde Advocaten
Wij bieden verschillende abonnementen aan met een variërend aantal opleidingspunten. Hierdoor kunt u – net als al duizenden andere advocaten – kwalitatief en voordelig nascholen.

  •   Onbeperkt uw PO-punten behalen
  •   Meer dan 260 onderwerpen
  •   Vakinhoudelijk en actueel
  •   Vooraanstaande docenten
  •   Altijd en overal toegang tot relevante vakkennis

Wilt u kennismaken met de online nascholing van PO-Online? Vraag dan hier de cursus aan.

Benieuwd naar een gratis cursus of wilt u meer informatie?
Tel: 030 – 26 44 100
E-mail: info@po-online.nl
Website: www.po-online.nl

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top