GRATIS ONLINE CURSUS: SCHADEVERGOEDINGEN IN HET STRAFPROCESRECHT

In deze praktische proefcursus van PO-Online bespreekt mr. Arlette Schijns diverse onderwerpen op het gebied van schadevergoeding in het strafrechtproces. Zij gaat daarbij in op de belangrijkste aandachtspunten die bij de beoordeling van vordering van een benadeelde partij een rol spelen, zoals de strafrechtelijke ontvankelijkheidseisen, de positie van minderjarige verdachten en slachtoffers, de schadevergoedingsmaatregel en de voorschotregeling, de onderbouwing en de behandeling van de civiele vordering ter zitting.

Delen:

Ook bespreekt de docent de vergoeding van affectieschade en shockschade in het strafproces. En wordt er ingegaan op de civielrechtelijke aspecten van de vordering zoals verplaatste schade, wettelijke rente, hoofdelijke aansprakelijkheid, proceskosten en het bewijs.

Deze cursus biedt zowel handvatten voor de slachtofferadvocaat tot het instellen van een succesvolle vordering, tot schadevergoeding, als voor de strafrechtadvocaat die tegen de vordering verweer wil voeren.

Na het volgen van de cursus:
kent u het straf- en civielrechtelijk juridisch kader dat van toepassing is op de vordering tot schadevergoeding in het strafproces;

  • kunt u de bestaande regels toepassen op een praktijkcasus;
  • kent u de best practises bij het instellen en onderbouwen van een vordering tot schadevergoeding in het strafproces;
  • kent u de best practises bij het voeren van verweer tegen een vordering tot schadevergoeding;
  •  kunt u in een praktijkcasus bepalen of een vordering tot vergoeding van affectieschade of shockschade haalbaar is in het strafproces.

Vraag de gratis proefcursus aan 

De Docent

Arlette Schijns treedt als advocaat op voor slachtoffers en nabestaanden van verkeersmisdrijven, en ernstige gewelds- en zedenmisdrijven. Zo treedt zij op voor een groot deel van de nabestaanden in het MH17 strafproces. Naast haar praktijk werkt zij aan de Vrije Universiteit aan een proefschrift over de compensatie van misdrijfschade.

Arlette is plaatsvervangend voorzitter van de Commissie van het Schadefonds Geweldsmisdrijven, hoofddocent van de praktijkleerlijn Aansprakelijkheid & Verzekering in de Beroepsopleiding Advocatuur en bestuurslid van de Stichting Grotius Academie en de Nederlandse Juristen Vereniging. Ook is zij redacteur van het Tijdschrift Vergoeding Personenschade (TVP) en publiceert en doceert zij veel op het gebied van aansprakelijkheidsrecht, letselschaderecht en de vordering benadeelde partij in het strafproces.

Liever een andere proefcursus uitproberen?

Dat kan! Om uw kennis te laten maken met ons cursusaanbod kunt u gratis en geheel vrijblijvend alle onderstaande proefcursussen ter waarde van 2 of 3 PO-punten volgen*. Voor één cursus naar keuze krijgt u de punten toegekend:

Bekijk de andere proefcursussen

Waarom nascholen bij PO-online?

U maakt graag gebruik van kwalitatief hoogstaande nascholing, maar heeft geen tijd om daarvoor dagen weg te zijn. Met ons nascholingspakket heeft u toegang tot ruim 90 cursussen, ontwikkeld in samenwerking met de beste docenten uit uw vakgebied.

Of u nu op zoek bent naar inhoudelijke verdieping of bovenop de actualiteiten wilt zitten; met ruim 90 verschillende onderwerpen vindt u bij PO-Online altijd wel cursussen die aansluiten bij uw interesses en leerbehoeften.

  • Efficiënt nascholen wanneer het u uitkomt
  • Onbeperkt toegang tot een uitgebreid cursusaanbod
  • Vakinhoudelijk en actueel
  • Vooraanstaande docenten
  • Altijd en overal toegang tot relevante vakkennis

Abonneren

Wilt u meer ontdekken over PO-online?

Dan kunt u hier meer informatie vinden over ons uitgebreide cursusaanbod, proefcursussen en abonnementen. U kunt ook contact met ons opnemen via de volgende kanalen:

Tel: 030 – 26 44 100
E-mail: info@po-online.nl
Website: www.po-online.nl

*De online proefcursussen zijn onderhevig aan verandering. Kijk voor het actuele aanbod op onze website. 

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven