Hanhart, de legendarische 417

Delen:

417 ES 1954

Robuustheid, betrouwbaarheid en leesbaarheid. Hanhart bouwde de 417 volgens deze drie criteria als eerste pilotenchronograaf voor de nieuw opgerichte Duitse strijdkrachten. Vanaf 1963 concentreerde Hanhart zich op het bouwen van handchronografen. De weinige overgebleven exemplaren van de historische 417 zijn sindsdien begeerde vintage horloges voor verzamelaars.

39 mm diameter – de originele maat

Na de geslaagde lancering van de heruitgave van de 417 ES met een 42 mm kast drie jaar geleden, neemt het traditionele merk uit Gütenbach in het Zwarte Woud nu de essentie van het model over: Met de 417 ES 1954, waarvan de bijgevoegde letterafkorting staat voor “roestvrij staal” en het eerste productiejaar van het model, viert Hanhart de terugkeer van zijn meest legendarische stopwatch in zijn historische maat van 39 mm; onderdeel van de officiële, niet-gelimiteerde collectie.

Het horloge werd vooral beroemd door Steve McQueen, die een fervent Hanhart fan was en graag een 417 chronograaf droeg.

“Het doel was nooit om een kopie van de vintage versie te maken, maar eerder een eigentijdse herinterpretatie met behulp van de nieuwste technologie.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven